• 瀏覽: 35,504
  • 回覆: 245
  • 追帖: 1
+10
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-2 10:57 AM 發表

呢啲抵死

以前做自由行生意,水貨生意,賺污糟錢

依家有報應,活該
你老母生咗你li個冚家剷出嚟,佢死撚咗未呢?

引用:
原帖由 二叔公 於 2020-8-2 12:50 PM 發表

咁你又日日飲埋D污糟東江水?食埋D大陸菜大陸豬肉?相信你好快百病纏身長命百歲!
笑死 吋L到佢一棟都無

仲有錢食煙?仲要咁冇公德心隨街掉煙頭?

隨街掉煙頭咁仆街,抵死!

掉煙頭,抵死

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-2 10:57 AM 發表

呢啲抵死

依家有報應,活該
唔可以咁講,自由行旅客養活左幾多人之生計,講什麼污糟錢一係就未出社會工作,一係就無業人士,莫非依靠黃曱甴消費可以養活整個香港嗎?他們不是不懂經濟就是居心叵測

邊行唔係咁?講真,做藥房果啲都叫做有咁耐風流有咁耐折墮,其他行業打份工未搵過大錢都躺著中槍啦!

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-8-2 10:43 AM 發表
本港新冠肺炎疫情持續,旅遊及零售業大受打擊。上水龍琛路、新康街、符興街等一帶過去數年有不少藥房、化妝品店、兌換店等,大量水貨客到此購貨轉運至內地,但疫情下遊客消失,吉舖處處,可謂「哀鴻遍野」。有藥房職員被解僱,只能送貨以維持生計,並邊吸香煙邊說,「更多人慘過我哋,過咗年到而家冇工返。」更不諱言上周已在同一條街上因丟煙頭和除下口罩被罰款,「唉,成份糧又冇咗一半。」

https://cdn.hk01 ...
扔煙頭,呢啲人罰一年糧都唔值得可憐。

首先, 大陸人唔黎香港買野係佢既事,
同最近的社運無關,
然後, 上水既商業生態甘差係應該改善下

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-8-2 10:43 AM 發表
本港新冠肺炎疫情持續,旅遊及零售業大受打擊。上水龍琛路、新康街、符興街等一帶過去數年有不少藥房、化妝品店、兌換店等,大量水貨客到此購貨轉運至內地,但疫情下遊客消失,吉舖處處,可謂「哀鴻遍野」。有藥房職員被解僱,只能送貨以維持生計,並邊吸香煙邊說,「更多人慘過我哋,過咗年到而家冇工返。」更不諱言上周已在同一條街上因丟煙頭和除下口罩被罰款,「唉,成份糧又冇咗一半。」

https://cdn.hk01 ...
成張三白眼海報係度,得閒除鞋打下小人,心理上會平衡啲架

引用:

呢啲抵死

依家有報應,活該
走水貨香港都唔弱架😂

昨日既因  今日既果

隨街掉煙頭就抵L死,唔好怪人。。。

丟煙頭和除口罩被罰款

-->抵撚死

打工既慘者,老闆點會慘……之前咁多年賺左唔知幾多千萬,衣家輸番幾十萬!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]