• 瀏覽: 35,511
  • 回覆: 245
  • 追帖: 1
+10
引用:
原帖由 家中藍色手袋 於 2020-8-2 04:15 PM 發表

我就唔黑心既,我樓供完,又岩岩收到花紅
最後的花紅 你自己供完樓所以經濟點差都無所謂 明白 自私黑心的香港人
如果無左政府個保底基金 最少多幾倍失業
不過個d上左岸嘅本土香港人就梗係無所謂啦
都賺夠啦
攬炒 no problem 樓已供 錢已賺
你真係好唔黑心呀 今晚又要讀一次醜陋的中國人

引用:
原帖由 家中藍色手袋 於 2020-8-2 04:29 PM 發表

香港係要靠大陸,但香港唔只得你講果幾個行業,放眼睇遠啲,適者生存

我樓下藥房冇一間執,間間正常,因為佢地真係有藥賣,唔係食自由行生意

失業既人多,我公司請人就容易 ...
本來香港係可以好多有錢途嘅行業架
但因班人上街抗議負資產 搞到政府要死保高樓價 個個有錢人都發覺投資地產低風險高回報 咁仲邊有人投資科技港 中業城 個個有錢人一聽到要投資高科技都耍手擰頭
如果香港仲係高樓價 我肯定無一個高投資及回報週期長嘅行業可以搞到落去
今日因都係因為自私嘅香港人自己種下的
投資蝕左錢就次次都上街 全世界都無咁無恥嘅人
香港人仲以為自己品格有幾高尚
其實係外國人眼中香港人形象只係好過大陸人少少
貪小便宜無禮貌俾少少錢就要求多多 無同理心又貪錢
見高拜見低踩一副小人口面

攬炒成功

又邊會呀?炒防疫用品都夠餐餐魚翅撈飯啦,罰過少少錢?用嚟用去都係面嗰浸,再唔係,返國內囉,實歡迎㗎。

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-2 10:57 AM 發表

呢啲抵死

以前做自由行生意,水貨生意,賺污糟錢

依家有報應,活該
外國的西人都賺大陸遊客錢啦
咁清高單靠香港人就掂,黃店都唔駛執咁多啦

佢地唔係想要呢個結果咩?冇水貨客,冇晒藥房,化妝品同找換店。呢啲唔係佢地一路想咁樣咩,做咩現在又話冇嘢做呀

食少兩包煙都慳幾嚿啦

引用:
原帖由 charlesshum2016 於 2020-8-3 12:17 AM 發表

最後的花紅 你自己供完樓所以經濟點差都無所謂 明白 自私黑心的香港人
如果無左政府個保底基金 最少多幾倍失業
不過個d上左岸嘅本土香港人就梗係無所謂啦
都賺夠啦
攬炒 no problem 樓已供 錢已賺
你真係好唔黑心呀 今晚又要讀一次醜陋的中國人 ...
我幾時有咒過人,咒過你?咒人會折福,我就就唔會做。咒人會靈,佢把口咁勁,中一百次六合彩啦。

我經歷過負資產啦,又如何?我唔炒賣自住又怕乜再負過?

經濟衰退,股災,金融風暴,SARS,禽流感,豬流感,你冇經過咩?咁大驚小怪?乜叫汰弱留強?

掉煙頭被捉罰錢,罪有應得,抵撚死!

仲有錢食煙,即係問題不大😆

引用:
原帖由 charlesshum2016 於 2020-8-3 12:33 AM 發表

本來香港係可以好多有錢途嘅行業架
但因班人上街抗議負資產 搞到政府要死保高樓價 個個有錢人都發覺投資地產低風險高回報 咁仲邊有人投資科技港 中業城 個個有錢人一聽到要投資高科技都耍手擰頭
如果香港仲係高樓價 我肯定無一個高投資及回報週期長嘅行業可以搞到落去
今日因都係因為自私嘅香港人自己種下的
投資蝕左錢就次次都上街 全世界都無咁無恥嘅人
香港人仲以為自己品格有幾高尚
其實係外國人眼中香港 ...
做好自己,唔怨天唔尤人,天會知道

引用:
原帖由 家中藍色手袋 於 2020-8-3 09:48 AM 發表

我幾時有咒過人,咒過你?咒人會折福,我就就唔會做。咒人會靈,佢把口咁勁,中一百次六合彩啦。

我經歷過負資產啦,又如何?我唔炒賣自住又怕乜再負過?

經濟衰退,股災,金融風暴,SARS,禽流感,豬流感,你冇經過咩?咁大驚小怪?乜叫汰弱留強? ...
天災嘅野係可以撐過去
但人禍同自作孽一定死梗

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]