• 瀏覽: 33,619
  • 回覆: 245
  • 追帖: 1
攬炒成功

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 火燎森 於 2020-8-2 06:18 PM 發表

水貨大陸海關捉㗎白痴,知唔知偷稅漏稅?
你究竟知唔知乜嘢叫水貨,乜嘢叫走私?醒目仔!

引用:
原帖由 怪醫間黑男 於 2020-8-2 01:36 PM 發表

唔可以咁講,自由行旅客養活左幾多人之生計,講什麼污糟錢一係就未出社會工作,一係就無業人士,莫非依靠黃曱甴消費可以養活整個香港嗎?他們不是不懂經濟就是居心叵測 ...
自由行冇問題,但水貨生意走私漏稅,搞到地方烏糟唔理,搶租地舖令上水居民受苦,令原本小店被迫結業。
同政治完全無關,未有政治事件前一樣有上水居民抗議,你事事都扣上政治,你才是居心叵測!

宜家明唔明白經濟重要過政治,明白都冇用,亞爺唔會再幫你。疫情過後,希望各位香港人洗心革面,重新出發,建設香港。打倒黑暴講毒,建造一個寧靜和平香港。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 今天泛黃的神 於 2020-8-2 05:46 PM 發表

走水貨是污糟錢??你個腦就真係污糟了
一板一板貨喺公家街邊拆貨
隨處遺下卡板
把數部新電話拆盒袋上身去過關.

上面全部親眼見,全部都係犯法

引用:
原帖由 3070 於 2020-8-2 01:53 PM 發表

呢D咪曱甴想要嘅上水囉
九唔答八
藥房好多係黃店,當日遊行大把藥房派水。
反而當地藍色阿叔好唔鐘意藥房想上水變回寧靜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Sin+Cos 於 2020-8-2 02:48 PM 發表

米好囉,又不用光復上水,自己散水!以後開番啲小店,自區街坊多多幫襯
仲未得,業主堅持不減租,小店仍未能復活

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 new文 於 2020-8-2 05:07 PM 發表

唔使租都冇用,根本已經冇客
On9 講太平盛世時呀
平時搵幾多都無用
業主一樣加你幾倍租
租管事在必行

引用:
原帖由 Doctor-X 於 2020-8-2 07:55 PM 發表

On9 講太平盛世時呀
平時搵幾多都無用
業主一樣加你幾倍租
租管事在必行
你話我戇尻都唔代表你叻嘅,冇客源,講乜都冇用。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樹上灰山頭 於 2020-8-2 06:59 PM 發表

你究竟知唔知乜嘢叫水貨,乜嘢叫走私?醒目仔!
我之前行左幾年會唔知?

因果

人生沒有那麼多的捷徑,
你不知道路的盡頭是什麼,
但你必須向前走。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-8-2 10:43 發表

本港新冠肺炎疫情持續,旅遊及零售業大受打擊。上水龍琛路、新康街、符興街等一帶過去數年有不少藥房、化妝品店、兌換店等,大量水貨客到此購貨轉運至內地,但疫情下遊客消失,吉舖處處,可謂「哀鴻遍野」。有藥房職員被解僱,只能送貨以維持生計,並邊吸香煙邊說,「更多人慘過我哋,過咗年到而家冇工返。」更不諱言上周已在同一條街上因丟煙頭和除下口罩被罰款,「唉,成份糧又冇咗一半。」

有藥房職員被解僱,只能送貨以維持生計,並邊吸香煙邊說,「更多人慘過我哋,過咗年到而家冇工返。」更不諱言上周已在同一條街上因丟煙頭和除下口罩被罰款,「唉,成份糧又冇咗一半。

貨員王先生月薪不足1萬元。咁少錢點溝女呀?
咁少收入,仲要食煙!

真係死蠢!一包煙,貴過一餐!

而家係2020原定東京奧運年!無煙奧運32年!

連控煙遙遙落後世界 (甚至比越南 / 菲律賓 / 中國更落後)的日本,都要極速提升限煙法例!

【日本禁煙】東京實施最嚴禁煙規定:公共場所全面禁煙!

https://www.hk01.com/旅遊/321432/日本禁煙-東京實施最嚴禁煙規定-公共場所全面禁煙

即打綜合戒煙熱線1833 183!

2020原定東京奧運年,重過無煙新生!重得健康財富!迎接2021東京奧運年!

2020瑞士洛桑青年冬奧年 香港撥亂反正年 Samsung S20 Ultra 5G元年
2021東京奧運年 豐田全球氫氣零碳元年
Start Your Impossible!
Mobility for All!
Hope Lights Our Way!
引用:
原帖由 johntt 於 2020-8-2 10:55 發表

因為莫財大疫當前唔帶口罩,隨街食煙,掉煙頭要有免罸金牌?
2020東京奧運絕世靚抽!

而家係2020原定東京奧運年!無煙奧運32年!

連控煙遙遙落後世界 (甚至比越南 / 菲律賓 / 中國更落後)的日本,都要極速提升限煙法例!

【日本禁煙】東京實施最嚴禁煙規定:公共場所全面禁煙!

https://www.hk01.com/旅遊/321432/日本禁煙-東京實施最嚴禁煙規定-公共場所全面禁煙

以求把健康整潔的東京獻給世界!

根本要罰$3,500!

$2,000除罩,$1,500食煙!

2020瑞士洛桑青年冬奧年 香港撥亂反正年 Samsung S20 Ultra 5G元年
引用:
原帖由 西部鬆弛的通道 於 2020-8-2 11:16 發表

關人撚事, 基本公德心都冇
被罰就抵撚死了

正式自作自受!

引用:
原帖由 soilvvang 於 2020-8-2 10:56 發表

丟煙頭是抵撚死的,不作死不會死的

唔食煙,就慳返$3,500!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]