• 瀏覽: 35,539
  • 回覆: 245
  • 追帖: 1
+10
攬炒成功

引用:
原帖由 火燎森 於 2020-8-2 06:18 PM 發表

水貨大陸海關捉㗎白痴,知唔知偷稅漏稅?
你究竟知唔知乜嘢叫水貨,乜嘢叫走私?醒目仔!

引用:
原帖由 怪醫間黑男 於 2020-8-2 01:36 PM 發表

唔可以咁講,自由行旅客養活左幾多人之生計,講什麼污糟錢一係就未出社會工作,一係就無業人士,莫非依靠黃曱甴消費可以養活整個香港嗎?他們不是不懂經濟就是居心叵測 ...
自由行冇問題,但水貨生意走私漏稅,搞到地方烏糟唔理,搶租地舖令上水居民受苦,令原本小店被迫結業。
同政治完全無關,未有政治事件前一樣有上水居民抗議,你事事都扣上政治,你才是居心叵測!

宜家明唔明白經濟重要過政治,明白都冇用,亞爺唔會再幫你。疫情過後,希望各位香港人洗心革面,重新出發,建設香港。打倒黑暴講毒,建造一個寧靜和平香港。

引用:
原帖由 今天泛黃的神 於 2020-8-2 05:46 PM 發表

走水貨是污糟錢??你個腦就真係污糟了
一板一板貨喺公家街邊拆貨
隨處遺下卡板
把數部新電話拆盒袋上身去過關.

上面全部親眼見,全部都係犯法

引用:
原帖由 3070 於 2020-8-2 01:53 PM 發表
呢D咪曱甴想要嘅上水囉
九唔答八
藥房好多係黃店,當日遊行大把藥房派水。
反而當地藍色阿叔好唔鐘意藥房想上水變回寧靜

引用:
原帖由 Sin+Cos 於 2020-8-2 02:48 PM 發表
米好囉,又不用光復上水,自己散水!以後開番啲小店,自區街坊多多幫襯
仲未得,業主堅持不減租,小店仍未能復活

引用:
原帖由 new文 於 2020-8-2 05:07 PM 發表

唔使租都冇用,根本已經冇客
On9 講太平盛世時呀
平時揾幾多都無用
業主一樣加你幾倍租
租管事在必行

引用:
原帖由 Doctor-X 於 2020-8-2 07:55 PM 發表

On9 講太平盛世時呀
平時揾幾多都無用
業主一樣加你幾倍租
租管事在必行
你話我戇尻都唔代表你叻嘅,冇客源,講乜都冇用。

引用:
原帖由 樹上灰山頭 於 2020-8-2 06:59 PM 發表

你究竟知唔知乜嘢叫水貨,乜嘢叫走私?醒目仔!
我之前行左幾年會唔知?

因果

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]