• 瀏覽: 90,783
  • 回覆: 525
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-2 10:48 AM 發表

搵20幾萬一個月都係戴幾皮嘢隻錶, 打散工可以戴160萬一隻! 香港嘅青年材俊真係要從新定義
咪係。
李瓜成都係帶幾千蚊錶咋。
🙉🙉🙉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-2 10:34 AM 發表

據陳稱,兒子任職散工,一向喜愛鐘表,報稱被搶的Richard Mille(譯名︰里查德米爾)瑞士名表,僅數月前購買,且曾向家人展示,詎料凌晨回家時遇劫,痛失愛表。陳母稱,由於兒子並非出身大富人家,今次不幸遇劫,只能靠個人努力再賺錢購回,他亦不明為何成為遇劫目標。

真係幫幫忙! 邊份散工可以搵到百幾個買隻錶威威? ...
乜工?我都想!

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2/8/2020 10:15 發表

天水圍一名九十後「富青」,手戴價值一百六十萬元瑞士名表,昨凌晨報稱返回天水圍鳳降村停車場,遭四匪持刀棍襲擊搶劫;事主寡不敵眾,至少身中七刀,...

做乜嘢散工可以搵到160萬買隻錶? 介紹下樓主啦:sm ...
帶住160萬到處走太危險了🙄

http://www.wet71.net/live/attachments/2008/09/2_200809140518561LhNL.jpg

回覆 引用 TOP

係貧窮限制左我嘅想像力

我們發現自己處於一個隱隱約約而有敵意的世界中,
不選擇亦是一種選擇.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DocHolliday 於 2020-8-2 02:37 PM 發表

就算佢一個仙都唔洗,全份人工儲起,二十歲𡃁仔有乜嘢散工可以搵到二十幾,三十萬一年?
佢家人有隱瞞是也!如你只有160萬的時候你會用它來買一隻錶嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2020-8-2 11:51 AM 發表

天頌苑係咪公屋, 公屋仔買百幾萬錶都唔搬走最少買下居屋咁還返間公屋出嚟?
天頌苑本身就係居屋

引用:
原帖由 何水 於 2020-8-2 12:18 PM 發表

每個月儲約3萬4千都要4年,5年都要儲2萬7千左右......這個年青人都好厲害。
專登甘樣儲錢為買只表

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-2 10:15 AM 發表

天水圍一名九十後「富青」,手戴價值一百六十萬元瑞士名表,昨凌晨報稱返回天水圍鳳降村停車場,遭四匪持刀棍襲擊搶劫;事主寡不敵眾,至少身中七刀,...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20200802/_2020080208221484007.jpg

做乜嘢散工可以搵到160萬買隻錶? 介紹下樓主啦:sm ...
唔該班所謂什麼什麽戴勞力士以為好巴閉,真系笑撚死冇命賠!

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-2 10:15 AM 發表

其實手足哩年幾以泥都搵好多,日日出動都兩三千蚊一工,重係現金出糧,搵足成年錢,一百幾十萬濕濕碎

地球...... 麻 麻 地 !!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 benho118 於 2020-8-2 03:43 PM 發表

富戶又點,個老豆比百幾萬個仔買錶買車?用下你個豬腦唸下啦。
咁慘㗎你你老豆唔畀錢你㗎你要自生自滅㗎陰公豬囉唔怪得知你咁激氣啦又一個可憐人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 乜壇狙擊手 於 2020-8-2 12:18 PM 發表

戴隻咁嘅錶但係要住天水圍都曬鳩氣
吹咩,臥虎藏龍,大把人有錢。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 benho118 於 2020-8-2 10:21 AM 發表

除咗當黑暴勇武派,真係想唔到有乜散工咁好揾。
若係勇武點解能被人搶到?應一個打十個喎

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]