• 瀏覽: 38,880
  • 回覆: 437
  • 追帖: 2
+28
引用:
原帖由 dtw 於 2020-8-2 08:14 發表
綁架香港人生命!
佢哋係操縱香港市民嘅生死。(除非你冇病冇痛,唔使睇醫生唔使入醫院。)

黑醫護講黃不講專。死得了。

香港不會玩完,國家出手趕走黑醫護,將他們DQ,派國內大量醫護來救港。連廢柴醫管局都要關門

引用:
原帖由 $navyseals 於 2020-8-2 08:14 發表
香港被黃色外部勢力擺佈幾十年,乜大劣獅會只係人渣漢奸,大學校長中小學幼稚園教師全是散播反中亂港意識嘅漢奸,根本一早要死刑
有好多野政府都係有責任嘅!佢地推出每一個政策之前,有冇思前想後?有冇諮詢專業意見?所有推出嘅政策係咪比較完美?個制度係完善,唔係話一刀切話推就推!推咗出嚟有冇定期檢討?如果個措施行行下,係唔達到基本要求同水準,有冇人去檢討先?點解冇人會監察?

一粒老鼠屎? 遠遠不止吧? 辱警仇警事件已發生多宗,但次次息事寧人,可知上中層都是明黃暗黃.

其實很多醫護人員一生讀多年書後便直入醫院做,學識雖高但社會經驗缺乏,能接觸的內地人多限於那少數來港產子攞著數的部份,又多自命西化,所以普遍抗中反中甚至仇中,這絕非一兩粒老鼠屎的事

引用:
原帖由 87141635 於 2020-8-2 08:17 發表

仲有黑教,黑記,黑法官
今次咪可以順藤摸瓜,全部出曬嚟囉!七一前後,大家睇得清清楚楚,真素假牙,冇花冇假。

引用:
原帖由 61361818 於 2020-8-2 08:17 發表
半鍋都系老鼠屎搞壞一鍋粥!
一鍋粥有半鍋老鼠屎,噉點食呀?

引用:
原帖由 chinabear1965 於 2020-8-2 08:19 發表

香港禍源之一
仲有大把啊!陸陸續續浮現出黎。希望真係可以徹底解決事情。

老鼠屎有冇出嚟認錯?黃十字有冇調查清楚向公眾交待?政府應引入內地醫護,長遠應俾佢哋考核,符合資格就俾佢哋係香港就業,可以解決醫護人手不足,又可以防止香港黑護壟斷

引用:
原帖由 A1000 於 2020-8-2 08:33 AM 發表

再係咁搞!香港真係死得喇。你睇下國泰航空公司就知道喇。
不要忘記
航空業從業員兼立法會議員
帶領泛民陣營直搗機場
堵塞,禁錮,襲擊,搶刧...
國泰死?
死又何止國泰?
源兇係咩?

引用:
原帖由 DoomHK 於 2020-8-2 08:20 發表
原本係香港嘅精英被黑師從少洗腦!
以前就大學,跟住中學,而家小學同埋幼稚園都有,真係死得。

引用:
原帖由 Boomber123 於 2020-8-2 08:22 發表

X2
沙士時的醫護人員,表現出真醫護精神,受人專敬。而呢班黑醫護把以往醫護優良聲譽盡毀,醫護界應該把呢班害群之馬趕走,保持醫護界聲譽。
真係可悲!連醫護人員,都加入政治,真係冇得救。

引用:
原帖由 A1000 於 2020-8-2 07:23 AM 發表
香港在新冠肺炎疫情肆虐下,捐血人數劇減,血庫告急,有麻醉科醫生在網上發文,懇請市民踴躍捐血。本來,捐血救人是有意義的事,紀律部隊也有定期捐血的傳統,人數最多的警隊過去更是貢獻良多。可惜,一粒老鼠屎搞壞一鍋粥,早前的抽血員辱警事件實在令人記憶猶新,警隊更是即時叫停捐血。紅十字會僅敷衍搪塞,進一步加劇外界對紅十字會仇警的印象,網上便不乏「藍絲」揚言拒絕捐血。

轉載 ~該次辱警事件,紅十字會自是首當其 ...
“一粒老鼠屎搞壞一鍋粥!”

一、二粒老鼠屎,
搞到其他醫謢焗住做老鼠屎。

引用:
原帖由 andyyyy 於 2020-8-2 08:23 發表
咁多曱甴又話拋頭顱灑熱血?不過捐血就免問!
講就兇狠,做就碌撚!

引用:
原帖由 野性筍盤 於 2020-8-2 08:23 發表
可能要將紅十字會分拆為...黃十字會,藍十字會,先解決到問題
你知唔知呢個會每年收入幾多呀?可能大部分都係嗰隻色啊。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]