• 瀏覽: 56,732
  • 回覆: 742
  • 追帖: 1
+39
引用:
原帖由 tonyychan 於 2020-8-2 07:25 AM 發表
做人唔好咁馬仲儀
其實佢有苦衷架

引用:
原帖由 vanga 於 2020-8-4 10:08 發表

犯氓,黃絲,曱甴,黑醫護滿口大話是常識吧,佢地嘅目的只係想整死香港,令香港人失業,令香港人資產大縮水,甚至想令香港有大量人死亡。

引用:
原帖由 fb2e7b6e2a4872 於 2020-8-2 01:43 PM 發表

改中文咁用殘體字定簡體字

到時錯誤解讀害死人點算
簡體囉咁。寫英文都死唔少人,有d冇事都比人送左去隔離

引用:
原帖由 呂不韋 於 2020-8-3 11:20 PM 發表

咁最後係死左幾多人呢?
美國發起的戰爭,死咗幾多人呢?

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-8-2 06:29 AM 發表
【明報專訊】國家衛健委今日派員來港抗疫,詳情尚待公布。公共醫療醫生協會會長馬仲儀促若輸入內地醫護,須經香港制度註冊和檢疫,稱「香港已有很多制度遭破壞,不希望醫療專業上再有破壞」,衛生防護中心傳染病處主任張竹君預料有關人員毋須檢疫。

之前黑醫罷工要求封關話因為唔夠人手.....
依家又"忽然夠人手"?

原來醫護多多病人都接收到架,咁當日罷工黎做乜?:smile_41 ...
咁黑醫護罷工有冇毀制度

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-8-2 06:29 AM 發表
【明報專訊】國家衛健委今日派員來港抗疫,詳情尚待公布。公共醫療醫生協會會長馬仲儀促若輸入內地醫護,須經香港制度註冊和檢疫,稱「香港已有很多制度遭破壞,不希望醫療專業上再有破壞」,衛生防護中心傳染病處主任張竹君預料有關人員毋須檢疫。

之前黑醫罷工要求封關話因為唔夠人手.....
依家又"忽然夠人手"?

原來醫護多多病人都接收到架,咁當日罷工黎做乜?:smile_41 ...
又扮唔知⋯當日罷工因為要政府封關,怕疫情爆發唔夠人手
如果有封關就唔會今日咁多單中招啦!
樓主唔介意內地醫護睇症,唔代表其他人唔介意。你自己上大陸住囉!

馬仲儀黃底

算把啦制度

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]