• 瀏覽: 1,649
  • 回覆: 20
  • 追帖: 1
天水圍發生斬人搶名錶劫案。周六(8月1日)凌晨約2時,1名23歲男子,報稱在天水圍鳳降村路100號一停車場,遭4名蒙面男子持刀、棍襲擊。事主寡不敵眾,更被搶走1隻值約160萬元的Richard Mille名錶,賊人得手後即四散逃去。受傷23歲男事主親述遇劫經過,4名兇徒衝出向他施襲近1分鐘,他身中近10刀包括頭、手、腳、背脊,目前仍於醫院留醫。陳先生指自己最近無得罪人,被搶名錶為自己於2017年購入,價值160萬元,並沒有購買保險,「真係好慘」,希望警方能緝拿兇徒及尋回手錶。

被砍10刀都唔死仲要掛住隻錶覺得好慘……
隻錶160萬但又住村屋……
23歲青年……
咁既配搭好難想象…老笠佢班人一定識佢或同佢有關系啦!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/505505?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

熱賣及精選
隻錶是不祥物,已經過血光之災,再擁有恐怕[ X 身之禍]為隻錶,值得嗎?
帶隻米奇咪算囉

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2020-8-1 11:54 PM 發表

天水圍發生斬人搶名錶劫案。周六(8月1日)凌晨約2時,1名23歲男子,報稱在天水圍鳳降村路100號一停車場,遭4名蒙面男子持刀、棍襲擊。事主寡不敵眾,更被搶走1隻值約160萬元的Richard Mille名錶,賊人得手後即四散逃去。受傷23歲男事主親述遇劫經過,4名兇徒衝出向他施襲近1分鐘,他身中近10刀包括頭、手、腳、背脊,目前仍於醫院留醫。陳先生指自己最近無得罪人,被搶名錶為自己於2017年購 ...
識得搶RM
應該係熟人做

回覆 引用 TOP

隻錶講明'碌柒咪嚟'....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2020-8-1 11:54 PM 發表

天水圍發生斬人搶名錶劫案。周六(8月1日)凌晨約2時,1名23歲男子,報稱在天水圍鳳降村路100號一停車場,遭4名蒙面男子持刀、棍襲擊。事主寡不敵眾,更被搶走1隻值約160萬元的Richard Mille名錶,賊人得手後即四散逃去。受傷23歲男事主親述遇劫經過,4名兇徒衝出向他施襲近1分鐘,他身中近10刀包括頭、手、腳、背脊,目前仍於醫院留醫。陳先生指自己最近無得罪人,被搶名錶為自己於2017年購 ...
就係住村先有錢wo

回覆 引用 TOP

引用:

點解李黃瓜唔會戴名錶出街? 明未?
有錢人唔需要名牌名錶名車效應,等如著到朴素無款鄉下好多隱世財主。
一定係自己友做,唔係挏只係傷就知。

回覆 引用 TOP

搶到都無人接

回覆 引用 TOP

引用:

黑漆漆,电光火石間都睇到你戴隻冷門名錶係手?

回覆 引用 TOP

23歲,3年前,
即係20歲

20歲買160萬既錶
如果老豆有錢早死都唔出奇既

奇說奇在後生仔居然會買richard mille

疑點重重

所以就算我有錢都唔會戴這些錶,我年青時都會戴條重三兩半的金鏈,現在我乜都唔戴,錢無咗事少,俾人打一身甚至冇命事大!

回覆 引用 TOP

撲朔迷離, 23嵗, 大學嘅話剛畢業, 單手錶就160萬, 去停車場即係重有車啦, 4條友搶完手錶都唔走重要斬多十刀, 肯定唔係普通搶劫。。。

回覆 引用 TOP

有幾出奇啫,果隻黃癡瘋,工都未撚打過都買到貝沙灣啦,你懂的......

回覆 引用 TOP

可能佢D賊講,錢就冇嘅啦,錶你有冇呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tamadabi 於 2020-8-2 08:00 AM 發表

23歲,3年前,
即係20歲

20歲買160萬既錶
如果老豆有錢早死都唔出奇既

奇說奇在後生仔居然會買richard mille

疑點重重
大部分香港人玩錶淨係識Rolex 咋嘛...

奇聞

呢D錶咁難甩手都有人搶?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右