• 瀏覽: 22,163
  • 回覆: 7
  • 追帖: 1
其實FB WHATAPP個D都入唔到大陸市場, 中國入到去佢地市場仲有得賣左佢收錢, 算係咁啦...

只係一個美國市場姐, 個世界咁大..

我就想香港快D禁Q左FB, WATHAPP, TWITTER個D佢, 個D就真係影響國家安全...

引用:
原帖由 visor 於 2020-8-2 01:36 AM 發表

見我上文,FB,watsapp是自願退出中國市場,和美國禁止tiktok完全不是一回事
算啦, 中國仲有好多野都唔俾美國入架啦...而且開始時都已經炒左美國好多野....根本一早就SO曬啦....

UBER, WHATAPP, YOUTUBE個D全部都有國內版老翻.......

美國人口得幾億, 無左美國網上市場損失唔係好大姐, 相反無左中國既網上市場, 係一個極大既損失...

算啦, 人地日日6-7萬新增, 又內戰經濟又停曬咁....個市場好快都玩完.......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 csl225 於 2020-8-2 01:41 AM 發表

Tik Tok 發嘅嘢都係美國國民發嘅, 侵侵驚太多呢啲BLM視頻影響選情, 但賣咗畀微軟都唔能夠制止國民發呢啲視頻㗎。
未即係好似香港FB之前日日俾黃C洗版咁, 其實都明既......

睇下中國反制會唔會停Q左香港既FB, TWITTER同IG個D佢啦..到時真係攬炒成功

美國市場姐, 算啦......個市場都就黎有=無

未當俾世界見識多次美國真面目

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 33444433 於 2020-8-2 02:09 AM 發表

抖音國際版,賣了還可回本,5是一禁得個吉
其實都唔洗咁大反應...只係賣美國個MARKET姐....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 visor 於 2020-8-2 01:43 AM 發表

兩回事來,翻版,山寨,好多國家都做過,同禁住搶差好多
中國以前都有好多老翻VCD同名牌貨, 近年又設廠要技術轉移等等, 唔係呢20年點會發展得咁快丫....

其實已經賺左好多啦....當還番少少俾人啦....

老實講, 侵侵禁人用TIKTOK, 佢民望都有影響啦....死得仲快...

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]