• 瀏覽: 23,494
  • 回覆: 4
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 nyckid28 於 2020-8-2 01:05 AM 發表

TikTok 最長先60秒,同YouTuBe 根本兩樣野
如果有足夠用戶量,要改你覺得有技術難度?

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-8-2 01:01 AM 發表
中共禁人在先
搞清楚,中共並無禁google,fb,只是要求將服務器放在中國,他們自己不同意自願退出中國市場,而tiktok已跟足尾國政府要求

引用:
原帖由 誰說我無堅不催 於 2020-8-2 12:48 AM 發表
短視頻係潮流黎既0者, 無乜技術,fb都會出一隻黎打tiktok, 點都會輸,賣撚左去,再吹雞收皮仲爽
fb已經出了兩個山寨版tiktok(lasso, reel),無一成功,fb老闆應該高薪請你做ceo

引用:
原帖由 奧雲二世 於 2020-8-2 01:31 AM 發表
其實FB WHATAPP個D都入唔到大陸市場, 中國入到去佢地市場仲有得賣左佢收錢, 算係咁啦...

只係一個美國市場姐, 個世界咁大..

我就想香港快D禁Q左FB, WATHAPP, TWITTER個D佢, 個D就真係影響國家安全... ...
見我上文,FB,watsapp是自願退出中國市場,和美國禁止tiktok完全不是一回事

引用:
原帖由 奧雲二世 於 2020-8-2 01:40 AM 發表

算啦, 中國仲有好多野都唔俾美國入架啦...而且開始時都已經炒左美國好多野....根本一早就SO曬啦....

UBER, WHATAPP, YOUTUBE個D全部都有國內版老翻.......

美國人口得幾億, 無左美國網上市場損失唔係好大姐, 相反無左中國既網上市場, 係一個極大既損失... ...
兩回事來,翻版,山寨,好多國家都做過,同禁住搶差好多

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]