• 瀏覽: 22,288
  • 回覆: 229
  • 追帖: 1
尾國賊性難改,又想偷TikTok技術

又使橫手想吞併它,不讓它發言(減聲)

尾國真獨栽,容不下異見聲音

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 suzume 於 2020-8-2 07:03 AM 發表

中國一真都擋緊外資
美國佬先咁嬲
被擋咗十幾年現在突然嬲?

你唔地頭蟲,去美國一定撈唔掂,
HSBC 一樣係鬼,不過英國,一樣被人罰到投降

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dailau 於 2020-8-2 01:38 AM 發表

你做到咩?你做到你就係張一鳴啦!

馬化騰抄ICQ有幾難,你又唔去做?
投資pls😁, 我識整apps架, 比錢我丫唔該。
我唔係生意人, 係it人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 西部肉肉鞋抽 於 2020-8-2 03:30 AM 發表

照你噉講,whatsapp、微信呢啲通訊類軟件咪仲簡單仲無技術,咁多年又唔見出到一隻打佢哋?市場佔有率、客戶群使用習慣,可以話代替就代替?如你所說乜都自己砌一隻出嚟囉,你真係精明過好多國際級互聯網公司!美國都經常發生互聯網公司用幾十甚至幾百億去收購其他同類型互聯網公司去完全壟斷市場,呢班人唔學你咁乜都自己砌咪白癡?

大陸互聯網公司現今使用嘅人工智能技術篩選用戶使用習慣、興趣的精準度,絕對超 ...
Telgram, line 點解無對手呀whatsapp??

重點係美帝唔比你玩, 重支持自家開發。咁你重留戀托咩, 仲覺得自己有市佔率??熄你server wo

回覆 引用 TOP

咁樣衹會更多人用,我已快脫離谷歌了,

回覆 引用 TOP

犀利!食晒!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 discuss.woddboy 於 2020-8-2 09:03 AM 發表

其實係美國係咪無司法覆核??
尾國總統有特權(自簽文件直接生效)
不需經司法程序 (法治已死...就是指尾國)

尾國國安法,隨時拉人封艇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 豆芽生 於 2020-8-1 11:17 PM 發表

之前tiktok出賣香港,我係吹水板已經講過,話佢比尾國封同tiktok佢可以出賣香港亦都可以出賣中國<-全中啦(以侵侵癲狗性格加上尾國既強賊手段無野係無可能既)而家tiktok帶壞左個頭其他國家有樣學樣打擊中國企業就麻煩 ...
我又咁睇,抖音主力係國內。外面只係想軟實力入侵。邊個做老闆沒所謂。

另外就係做俾其他公司睇,只要你係美國做大,美國就會食咗你,咁所有投訴者對投資美國會越來越保守。相反,中國越來越開放,對投資保護越來越完善。此消彼長之下,資金會更向中國傾斜,美國會越來越衰落。

回覆 引用 TOP

世界老大真肉酸, 搶劫搶到出晒面, 白人強盜基因, 死性不改.

回覆 引用 TOP

因為 控制網上重要的媒體, 就能操控世界人民的思想, 容易做些 傳播 損人利己的 思想 行為。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 smlaw 於 2020-8-2 08:50 AM 發表

師兄,對畜牲冇必要回應!
畜牲要訓練,家禽🤭

回覆 引用 TOP

好似被柒撚普否決微軟買

看不到內容的毒果link,就是假link,死link,一字不漏,搬字過紙就是違規,一定要檢舉,一定要檢舉,嚴打濫發帖。

引用:
原帖由 男E 於 2020-8-1 10:28 PM 發表

TikTok有機會威脅uTube, 唔殺唔得!
美國傳媒和社交平台受政府指示封殺美國暴動和聯邦特警暴力鎮壓示威者片段,美國人靠TikTok 向外公開片段,美國強搶TikTok 後就可以指令其母公司封殺片段

沙中蚌常怨路茫茫,常怨處身灰暗地方,
而四周好陽光,它閉起眼來看,常合上難怪不見光。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無愛 於 2020-8-1 10:59 PM 發表

日本:東芝  法國: 阿斯通  加拿大: 北方通訊  中國: 字節跳動   Who Next....?
m記肯得雞咖啡海妖,可能又話唔可過份依賴
中國地方,要佢地撤出,否則後果自負。

我唔貪心
但我要$$$$$$$呀~
要生活要買樓要比未來個女人

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]