• 瀏覽: 23,474
  • 回覆: 229
  • 追帖: 1
+6
MSN
Nokia
Hotmail
I.E.

抖音好快成為文化遺產

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-8-1 10:24 PM 發表
中美緊張關係升溫,外電引述消息稱,美國總統特朗普周五(31日)表示,計劃下令字節跳動(ByteDance)拆售TikTok控制權,同時,美國政府將採取行動,以釋除TikTok可能將美國用戶資料交給中國

吾賣比美國佬,侵侵明言要封殺使其 ...
特朗普政府已經將美國經濟迫入絶路,無論係外資入美,或美資投資外國企業都隨時被美國政府強姦。美國對外資金流動會自我凍結,企業會走難式逃離美國,美元會再進一步急瀉,美國經濟年底前必定崩潰,好在全球有足夠時間準備,所以只有美國一個死。

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-8-1 10:43 PM 發表

睇下賣左後點玩🤔🤔
川普是救世主,美國人投佢一票,押後大選一年,隻要信,5巧問點解

引用:
原帖由 男E 於 2020-8-1 10:28 PM 發表
TikTok有機會威脅uTube, 唔殺唔得!
其實主要唔係因為威脅utube
係因為抖音可以自由播放底層生活,美國警察成日開槍射殺黑人,又犯咁多罪,中國嘅抖音可以俾佢地自由播放
美國管治唔到,美國接手就係為左禁左呢啲不利美國嘅抖音號,佢地要控制傳媒嘅新聞,同埋要過濾完先俾美國人睇
日日睇到白人至上,白人殺黑人,黑人唔反先奇
所以佢地一定千方百計諗方法禁止市民睇到呢啲,所以一定要打壓抖音
美國政府呢啲賤到入肉嘅行為,等俾天收

引用:
原帖由 K2020 於 2020-8-1 10:45 PM 發表
成功搶劫,恭喜美帝~大家估下一個到邊間
抖音國際版,賣了還可回本,5是一禁得個吉

引用:
原帖由 33444433 於 2020-8-2 02:09 AM 發表

抖音國際版,賣了還可回本,5是一禁得個吉
其實都唔洗咁大反應...只係賣美國個MARKET姐....

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-8-1 10:24 PM 發表
中美緊張關係升溫,外電引述消息稱,美國總統特朗普周五(31日)表示,計劃下令字節跳動(ByteDance)拆售TikTok控制權,同時,美國政府將採取行動,以釋除TikTok可能將美國用戶資料交給中國

吾賣比美國佬,侵侵明言要封殺使其 ...
老尾係中美貿易戰佔唔到便宜, 開始明搶.

引用:
原帖由 visor 於 2020-8-2 01:43 AM 發表

兩回事來,翻版,山寨,好多國家都做過,同禁住搶差好多
中國以前都有好多老翻VCD同名牌貨, 近年又設廠要技術轉移等等, 唔係呢20年點會發展得咁快丫....

其實已經賺左好多啦....當還番少少俾人啦....

老實講, 侵侵禁人用TIKTOK, 佢民望都有影響啦....死得仲快...

引用:
原帖由 john2020 於 2020-8-2 01:34 AM 發表

西瓜視頻, 海底撈, 海爾, 真功夫, 老乾媽, 喜茶, 青島啤酒
國內禁5到,剩是賣抖音國際版,國外撈得掂,老美要拆骨,專注國內

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2020-8-2 12:59 AM 發表

世界黑社會惡霸
睇黎要傻金仔出馬,整個導彈佢嘆下,比911更強。

引用:
原帖由 中國香港001 於 2020-8-2 00:28 發表

Tiktok喺香港已經唔可以用
download大陸版可以用

引用:
原帖由 黃金馬3 於 2020-8-2 01:45 AM 發表

你都on99!係美國佬公司唔願意將大陸用戶伺服器設於中國,人地TikTok美國版伺服器設於美國,跟足美國政府指引,依家美國佬同搶有咩分別。

仲有,美國佬透過互聯網,日日偷全球資料同高科技術,怎想擺個伺服器到中國,美國軟件攞咗唔知幾多外國人資料,同美國政府穿通一氣。 ...
ching 睇得通,好嘢!
我懷疑bill gates都吃不少苦頭。寧願將身家做哂慈善都唔服軟。

引用:
原帖由 奧雲二世 於 2020-8-2 02:17 AM 發表

中國以前都有好多老翻VCD同名牌貨, 近年又設廠要技術轉移等等, 唔係呢20年點會發展得咁快丫....

其實已經賺左好多啦....當還番少少俾人啦.... ...
抖音準備兩邊不是人

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-8-2 01:01 AM 發表
中共禁人在先
你老母千祈唔好去尾國,如果唔係會俾浸浸強搶,到時你要叫聲義父

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]