• 瀏覽: 23,509
  • 回覆: 229
  • 追帖: 1
+6
天滅老尾

老屈好過搶

美國霸權,強盜本色
比凸郞普展示世界毫不庶掩

下至平民,上至國家領導崇美撚!醒未!

霸權主義,世界上好快無美國,唔洗驚啦

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-8-2 08:15 AM 發表
TikTok呢啲垃圾早啲執笠好過啦
廢話!

你可以話TikTok令人沉迷,但呢個問題唔單止TikTok。

Google、Facebook等係中國政府要求該等公司,將中國用戶伺服器設於中國,以保障中國人私隱,無可厚非,該等公司唔願意,自己退出。

而抖音TikTok完全遵守美國監管當局要求,將美國用戶資料伺服器設於美國,所謂私隱係籍口,美國軟件在海外唔通冇收集用戶電話、電郵、位置等?閣下用緊手機睇片,使唔使輸入電郵等個人資料先可以正常用到?

明顯抖音TikTok文化衝擊美國部分軟件業市場,美國肺炎、BLM運動等亦更能如實反映,美國政府施政更加冇咁易欺騙人民,惱羞成怒之下,美國政府故技重施,想整死TikTok,但又唔想太明顯,以莫須有罪名,惟有用收購屎橋,橫手奪愛,似足想呑咗華為一樣,猶太人本性,仲未知個“死”字。

...陰公囉!有D人做慣奴才,世代都想做奴才!

引用:
原帖由 roy9755 於 2020-8-2 08:24 AM 發表
沒有收購了
顯然有關強搶行為為世人所不齒,使埋D下三流手段,國內人民又強烈反感,暫停咗。

引用:
原帖由 can9394 於 2020-8-2 08:40 AM 發表

有見地,睇埋最近啲報導,信
大家試下去YouTube留言,有D同美國政府立場相衝突,係唔會顯示甚至刪除埋,相反留言攻擊大陸政府,會無限顯示,YouTube仆街嚟嘅!

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-8-2 11:42 AM 發表

唔好講咁多,tiktok母公司都係靠做fake news起家
係啊!邊個做假新聞天知地知人民知,美國冇做假新聞,侵侵經常吠美國傳媒:fake news!

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-8-2 07:19 AM 發表

但美國佬係肥肉都想食埋,唔理邊個國家產品
與美國脫鉤係唯一選擇 否則面對無中生有 野蠻霸道的美國政府 根本無法做生意

引用:
原帖由 黃金馬3 於 2020-8-2 11:50 AM 發表

係啊!邊個做假新聞天知地知人民知,美國冇做假新聞,侵侵經常吠美國傳媒:fake news!
因為有所謂的「西方民主」的包裝,假新聞都無問題,偷搶都是法理所在,偏聽只代表專一,簡單而言西方人拉💩都是香。。。。。但面對西方式防疫,不少人將自已「打包」回港,當真正的西方式民主自由殺埋身時,他們便怕怕🤭🤭🤭

引用:
原帖由 nyckid28 於 2-8-2020 01:05 AM 發表

TikTok 最長先60秒,同YouTuBe 根本兩樣野
TikTok主要係搶Instagram的市場

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]