• 瀏覽: 23,468
  • 回覆: 229
  • 追帖: 1
+6
中美緊張關係升溫,外電引述消息稱,美國總統特朗普周五(31日)表示,計劃下令字節跳動(ByteDance)拆售TikTok控制權,同時,美國政府將採取行動,以釋除TikTok可能將美國用戶資料交給中國

吾賣比美國佬,侵侵明言要封殺使其執笠,同搶有何分別!😱

新聞來源連結:
https://inews.hket.com/article/2712474?r=cpsdwa

吾賣比美國佬,侵侵明言要封殺使其執笠,同搶有何分別!😱

美國式強搶私人企業!

TikTok有機會威脅uTube, 唔殺唔得!

中國軟件實力, 快加把勁。 我唔想用windows android, 但選擇唔多啊

這手段能成功,任何國家的私人企業在美的投資 (包括房地產),除時要平賣,風險越來越高🤭

中資要考慮及早變賣美國資産,否則,又要cheap sell 🤭

印度佬咪柒左囉! 咁後續禁定唔禁好呢?

無分別 !   又用呢一招

對中國都是好事,將已走去美國的資金/資產捉回祖國,加快中國建設。

在疫後,多一批資金由美國抽回中國,幫手重建經濟🤭

引用:
原帖由 FX2036 於 2020-8-1 10:35 PM 發表
所以,都是美國佬夠奸,明搶,中資都要笑住口🤭

引用:
原帖由 michael2345 於 2020-8-1 22:29 發表
中國軟件實力, 快加把勁。 我唔想用windows android, 但選擇唔多啊
國內有很多中文化Linux 版本。
只看你的選擇而已。

引用:
原帖由 無愛 於 2020-8-1 10:35 PM 發表
無分別 !   又用呢一招
下次,美國佬又會搶那間在美有資產的中資企業?🤔

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-8-1 10:24 PM 發表
中美緊張關係升溫,外電引述消息稱,美國總統特朗普周五(31日)表示,計劃下令字節跳動(ByteDance)拆售TikTok控制權,同時,美國政府將採取行動,以釋除TikTok可能將美國用戶資料交給中國
比1蚊都係交易,交易即係你情我願😱😱

吾賣比美國佬,侵侵明言要封殺使其 ...

引用:
原帖由 FX2036 於 2020-8-1 10:35 PM 發表
睇下賣左後點玩🤔🤔

成功搶劫,恭喜美帝~大家估下一個到邊間

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]