• 瀏覽: 23,466
  • 回覆: 229
  • 追帖: 1
+6
據美國議員指控,microsoft都係會將用戶資料交俾中國

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-8-1 10:36 PM 發表
對中國都是好事,將已走去美國的資金/資產捉回祖國,加快中國建設。

在疫後,多一批資金由美國抽回中國,幫手重建經濟🤭
字節跳動已是國內第三大互聯網公司,校招工資難度都超過騰訊😂仲要係國內搶騰訊遊戲社交業務,騰訊各方阻擊都失敗😂想入股創始人話創辦公司唔係來打工🤣

你做生意叻,我有國安法

引用:
原帖由 cwbguy 於 2020-8-2 12:17 AM 發表

完全係阿爾斯通(Alstom)翻版
美國政府政治打壓外國的龍頭企業,
再逼佢賤價賣盤俾美國公司,
食左人地間公司!
中國市場夠佢活,但係國際化受阻

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-8-1 10:29 PM 發表
這手段能成功,任何國家的私人企業在美的投資 (包括房地產),除時要平賣,風險越來越高🤭
你唔賣就要執,美帝最仆街

引用:
原帖由 中國香港001 於 2020-8-2 12:28 AM 發表

Tiktok喺香港已經唔可以用
為賣個靚價

引用:
原帖由 男E 於 2020-8-1 10:28 PM 發表
TikTok有機會威脅uTube, 唔殺唔得!11447766
TikTok 最長先60秒,同YouTuBe 根本兩樣野

咁搞法,utube同fb呢世都唔洗指意入中國

尾國人只有資格睇假新聞,冇資格睇真視頻。

仆街美國佬鬥唔過你,就搶你嘢,就係咁。dklm

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]