• 瀏覽: 1,903
  • 回覆: 44
本港新冠肺炎疫情持續爆發,一日內有五名病人死亡。瑪麗醫院及東區尤德夫人那打素醫院發言人今日公布,各有一名確診2019冠狀病毒病的病人離世。院...

日日都有長者死於新冠肺炎,長者體弱有長期病患,是高危一族。
政府醫管局幾時才有突別防禦措施,減少經常進出醫院門診及急症室的長者染病的機率呢?

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1834960/

引用:
原帖由 ciscis 於 2020-8-1 09:47 PM 發表
本港新冠肺炎疫情持續爆發,一日內有五名病人死亡。瑪麗醫院及東區尤德夫人那打素醫院發言人今日公布,各有一名確診2019冠狀病毒病的病人離世。院...

日日都有長者死於新冠肺炎,長者體弱有長期病患,是高危一族。
政府 ...
唔封關

免檢疫

武漢肺炎唔會完

偏偏班老坑最不怕死
坐係公園
唔帶口罩
大噴口水

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-1 09:48 PM 發表

唔封關

免檢疫

武漢肺炎唔會完
封關檢疫就完?
大陸完左未?

封關檢疫
以大陸最嚴
又如何?
疫情一樣反彈

講帶口罩,衛生意識
日,韓最好?
韓國疫情受控但沒有停止過,沒試過零確疹
日本直頭創新高

呢隻毒
太古惑
傳染性也比當初更強
不要幻想可以根除

其實病死果d

8字尾,9字頭都有, 呢d真係可能一個傳染病/跌親就byebye...

其實上星期有3x人危殆
touchwood最後可能多3x單死亡。。。。

下午睇電視重係31個,咁快又多1個 
(有冇搞錯人數,好似係今日人數4或5個上有啲誤會咁 )

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2020-8-1 09:49 PM 發表

封關檢疫就完?
大陸完左未?
澳洲全封都未得

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2020-8-1 09:48 PM 發表
偏偏班老坑最不怕死
坐係公園
唔帶口罩
大噴口水
因為老人家活左咁耐, 生有時, 死有時.
但今次係好多護老院院友中招. 啲院友都無咩出去, 唔知點解咁多間護老院有事.

年紀大就免疫力弱,只能盡力照顧

多謝林鄭

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 aded 於 2020-8-1 09:57 PM 發表
年紀大就免疫力弱,只能盡力照顧
弱?
同街聚集
唔帶口罩
大噴口水
不知幾精神

我樓下有檔報紙檔
就算疫情反彈
重見到違反限聚令
4-5個老坑,圍埋一齊吹水
口罩帶在下爬

主題標籤 #新冠肺炎