• 瀏覽: 12,265
  • 回覆: 125
+5
新冠疫情持續,現醫院隔離床位已有不足,多名確診病患未能及時入院隔離。籌備近一個星期的亞博館今日中午12時作為院前社區治療設施啟用,主要從社區接收一些18至60歲、病情輕微的患者接受隔離治療,暫不接收醫院轉介病患。

入住患者會以性別劃分,每個病格內有一張床、一個小檯燈、一張書桌和一個儲物櫃,並有隔板將病格隔開。設施內也設有31個洗手間和6個流動沖涼房,預計之後會增至24個沖涼房,病人需按規定分時段沖涼。另有兩個公共空間,附有沙發和電視,醫護人員會規定每次進入空間內的病患人數。

香港方艙

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1834864/即時-港聞-亞博-方艙-設書桌公共空間睇電視-病人分時段洗澡

曱甴要有骨氣,病死都唔好入去,留翻D床位比有需要既人類。

歎世界!

坐監

每日百幾人確診
500個位唔洗幾日就爆棚

感謝祖國馳援香港。

感覺個隔板唔夠高,打個乞嗤口水都隔唔到

引用:
原帖由 siu80 於 2020-8-1 07:05 PM 發表
可能想一眼望到晒掛。

引用:
原帖由 unsc 於 2020-8-1 06:51 PM 發表
新冠疫情持續,現醫院隔離床位已有不足,多名確診病患未能及時入院隔離。籌備近一個星期的亞博館今日中午12時作為院前社區治療設施啟用,主要從社區接收一些18至60歲、病情輕微的患者接受隔離治療,暫不接收醫院轉介病患。

入住患者會以性別劃分,每個病格內有一張床、一個小檯燈、一張書桌和一個儲物櫃,並有隔板將病格隔開。設施內也設有31個洗手間和6個流動沖涼房,預計之後會增至24個沖涼房,病人需按規定分 ...
環境好過香港醫院,麥德羅都想去住!(麥:住間多人病房,阿伯咳唔戴口罩,好到一半又重新染疫)

睇到入面設施修得仲好過方艙原創者大陸自己果d ,平時suck慣歐美日聖母條腸代母受diu果班契家仔好睇清楚某d 人任你點suck 得舒服,對你承諾全部空中樓閣,只有與你流著同一大中華血液的近親才會幫

睇落環境唔係咁差,好過住劏房好多

引用:
原帖由 siu80 於 2020-8-1 07:05 PM 發表
方便用屏幕即時監控。

中國力量真係驚人,靠香港班黑醫護香港人真係等死

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]