• 瀏覽: 14,882
  • 回覆: 251
  • 追帖: 2
美國總統特朗普表示,最快當地星期六,對中國社交媒體抖音海外版Tik Tok採取行動,禁止在美國使用。 特朗普由佛羅里達州啟程返回華盛頓,他在空軍一號向記者表示,可以運用緊急經濟權力或行政命令,堅稱自己擁有這些權力。 美國國會議員憂慮TikTok危害美國國家安全和私隱。 美國的海外投資協會正檢視公司是...

三隻小豬既故事(續集)
以前三隻小豬在牆內躲避惡狼
但係小豬在屋內唔係發呆,而係努力健身變大力豬
當三隻大力豬走出磚牆,輪到惡狼要躲入牆內

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1541214-20200801.htm

熱賣及精選
引用:
原帖由 starr 於 2020-8-1 06:50 PM 發表

美國總統特朗普表示,最快當地星期六,對中國社交媒體抖音海外版Tik Tok採取行動,禁止在美國使用。 特朗普由佛羅里達州啟程返回華盛頓,他在空軍一號向記者表示,可以運用緊急經濟權力或行政命令,堅稱自己擁有這些權力。 美國國會議員憂慮TikTok危害美國國家安全和私隱。 美國的海外投資協會正檢視公司是...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_154 ...
禁止後要求收購……又係呢招

好快A1x蕊片會危害國家安全!
大家慢慢玩

引用:
原帖由 montejo 於 2020-8-1 06:52 PM 發表

禁止後要求收購……又係呢招
可以撤走,總之唔賣

新聞報告說,特朗普今日就會簽署行政命令。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 starr 於 2020-8-1 06:54 PM 發表

可以撤走,總之唔賣
唔賣,取消版權直接抄你

越睇越唔對路,係美國乜 7都危害國家安全架,咁老美真真好落後好唔掂喎,似乎中國已經完全壓到老美了

點解美國都玩自我封鎖。
做鐵幕國家既?
😭
會唔會記者打錯字?將中國寫左美國?

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽

引用:
原帖由 montejo 於 2020-8-1 06:55 PM 發表

唔賣,取消版權直接抄你
其實美國facebook已經抄左,叫做Lasso,亦已經宣告失敗

引用:
原帖由 starr 於 2020-8-1 06:58 PM 發表

其實美國facebook已經抄左,叫做Lasso,亦已經宣告失敗
乜嚟?fb 抄佢?

引用:
原帖由 威威wilson 於 2020-8-1 06:57 PM 發表

講緊大陸?好多app例如whatsapp, facebook , Google都全面封殺喎?做五毛都做高質d啦
中國未放開過。但美國放開後又話唔得。比中國仲惡劣。。人地投資咁多

引用:
原帖由 威威wilson 於 2020-8-1 06:57 PM 發表

講緊大陸?好多app例如whatsapp, facebook , Google都全面封殺喎?做五毛都做高質d啦
所謂封殺係曱甴造假
事實係內地要求伺服器設在內地境內,有需要時先可以執法
不過幾間公司拒絕而主動退出中國市場
ps. tikok早就將伺服器放在海外

嚴重威脅 FB ...等美國企業利益🤪😴🐷

開拓 伊朗 委内瑞拉 古巴 南非 新興 市場 吧

引用:
原帖由 montejo 於 2020-8-1 06:59 PM 發表

乜嚟?fb 抄佢?
搜尋結果網絡搜尋結果
Facebook is shutting down Lasso, its TikTok clone | TechCrunch

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]