• 瀏覽: 18,395
  • 回覆: 259
+9
引用:
原帖由 威威wilson 於 2020-8-1 06:57 PM 發表

講緊大陸?好多app例如whatsapp, facebook , Google都全面封殺喎?做五毛都做高質d啦
你仲講呢啲?
Google十多年前自己離開中國
fb whatsapp,中國畀佢哋入,佢哋唔接受放 server 係中國的條件

BTW,中國無禁止其他國家,甚至無禁止港澳用 Google, fb, whatsapp

平賣或是禁用!

甚麼道理?民主國家像盜賊!

引用:
原帖由 starr 於 2020-8-1 07:00 PM 發表

所謂封殺係曱甴造假
事實係內地要求伺服器設在內地境內,有需要時先可以執法
不過幾間公司拒絕而主動退出中國市場
ps. tikok早就將伺服器放在海外 ...
tiktok不同抖音,係一間國外獨立註冊公司,server 亦放國外

林鄭可放心關閉連登了。

海盜文化大國 有強姦冇焗賭 要看你定力了 鬥到最後就是勝利

引用:
原帖由 can9394 於 2020-8-1 06:55 PM 發表
越睇越唔對路,係美國乜 7都危害國家安全架,咁老美真真好落後好唔掂喎,似乎中國已經完全壓到老美了
tiktok賺錢,美國都係行東芝阿爾斯通個招,食人間公司

引用:
原帖由 starr 於 2020-8-1 06:54 PM 發表

可以撤走,總之唔賣
聽講佢已經談判緊啦如果賣既我肯定剷咗個抖

引用:
原帖由 威威wilson 於 2020-8-1 06:57 PM 發表

講緊大陸?好多app例如whatsapp, facebook , Google都全面封殺喎?做五毛都做高質d啦
大陸比左機會Google.
只要佢放data server 係中國境內就比佢做
不過google 後面係美國,所以唔肯。

你無得怪大陸咯
有咩問題就話 data 係美國,有權唔開比中國政府監督
係佢唔接受政府監管,唔關中國事

鬥封OK!

引用:
原帖由 montejo 於 2020-8-1 06:52 PM 發表

禁止後要求收購……又係呢招

侵侵呢一代,提醒左全世界,如果想做人不能依靠美金!除非想做狗!好似日本,澳洲和英國等!永遠都抬唔起頭做人!

唯一出路係分拆尾國業務,賣走之後斷絕所有來往。尾國外既業務就一齊如常。你尾角佬未買個爛殼玩囉!

引用:
原帖由 montejo 於 2020-8-1 06:55 PM 發表

唔賣,取消版權直接抄你
咁就好啦,全世界都無智識產權,老翻當正品啦

TIL Tok等於美版連X有大量美青反傻侵,咁高收益得罪傻侵吾賣盤俾美資就要打把,好彩華為夠硬淨

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]