• 瀏覽: 18,398
  • 回覆: 259
+9
引用:
原帖由 montejo 於 2020-8-1 06:52 PM 發表

禁止後要求收購……又係呢招
美國最喜歡灑呢種手段。

引用:
原帖由 威威wilson 於 2020-8-1 06:57 PM 發表

講緊大陸?好多app例如whatsapp, facebook , Google都全面封殺喎?做五毛都做高質d啦
呢d中國中早禁左,但美國勁多市民用都禁,就美國又想灑手段收購Tik Tok.

引用:
原帖由 montejo 於 2020-8-1 07:08 PM 發表

tiktok賺錢,美國都係行東芝阿爾斯通個招,食人間公司
早前想食華為,不過華為唔買帳,所以收購唔到就打壓華為。

引用:
原帖由 香港終歸變漁港 於 2020-8-1 09:39 PM 發表
因為Tik Tok 播左好多美國暴動嘅片
最主要TIK TOK 不受美國政府控制, 又有可能威脅到youtube, 同華為威脅到iPhone一樣。

口講自由民主,被報導負面真相一樣被封殺

美國已成極權國家,不問理由!全世界最差之國,曱甴快去送死👺

引用:
原帖由 montejo 於 1-8-2020 18:52 發表

禁止後要求收購……又係呢招
美國自身矛盾、治疫失當、種族問題、冷戰思維,都是世界大戰的計時炸彈,隨時都可能爆炸,傷及無辜!自以為是最偉大的國家,其實暗藏殺機,最為黑暗,和平只流於口號形式,勾心鬥角,早已經積累了大量負面思維,不利國運,可見其殞落之日,生死有天命,錯不在人家。

引用:
原帖由 威威wilson 於 2020-8-1 06:57 PM 發表

講緊大陸?好多app例如whatsapp, facebook , Google都全面封殺喎?做五毛都做高質d啦
whatsapp, facebook , Google Server 唔肯放在中國自己唔玩

TikTok Server 在美國

引用:
原帖由 二十四 於 2020-8-2 01:39 PM 發表
whatsapp, facebook , Google Server 唔肯放在中國自己唔玩
TikTok Server 在美國
賣俾美國,即投降了,美國勝。

不過TIK TOK呢類軟件,MS應有經驗,SKYPE都係咁上下情況,所以唔算好有行潤的收購。

美國政府想同1億美國人,無數網紅,而且都係後生仔女作對 

我安裝左tiktak  表示支持。

支持美國手足

引用:
原帖由 starr 於 2020-8-1 06:50 PM 發表
美國總統特朗普表示,最快當地星期六,對中國社交媒體抖音海外版Tik Tok採取行動,禁止在美國使用。 特朗普由佛羅里達州啟程返回華盛頓,他在空軍一號向記者表示,可以運用緊急經濟權力或行政命令,堅稱自己擁有這些權力。 美國國會議員憂慮TikTok危害美國國家安全和私隱。 美國的海外投資協會正檢視公司是...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_154 ...
我們又看看美國人怎樣說:
https://www.youtube.com/watch?v=7DwzNcqYMUA

引用:
原帖由 starr 於 1-8-2020 06:50 PM 發表
美國總統特朗普表示,最快當地星期六,對中國社交媒體抖音海外版Tik Tok採取行動,禁止在美國使用。 特朗普由佛羅里達州啟程返回華盛頓,他在空軍一號向記者表示,可以運用緊急經濟權力或行政命令,堅稱自己擁有這些權力。 美國國會議員憂慮TikTok危害美國國家安全和私隱。 美國的海外投資協會正檢視公司是........
美國感染Covid-19肺炎的人數己達490萬,應該最快在當地星期六突破500萬大關,係一個值得記念的日子

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]