• 瀏覽: 6,323
  • 回覆: 63
我們只係想過更好生活,為世界帶來和平,為人類有更好貢獻。

但打開電視,新聞都是世界向中國進行打擊壓制,我真係看不出有什麼正面邏輯,我們中國人是不是有唔好的地方?還是互相大家唔了解,有偏見有誤解?如果我太天真請指教。🙏

引用:
原帖由 o_n_9_9 於 2020-8-1 03:05 PM 發表

但打開電視,新聞都是世界向中國進行打擊壓制,我真係看不出有什麼正面邏輯,我們中國人是不是有唔好的地方?還是互相大家唔了解,有偏見有誤解?如果我太天真請指教。🙏 ...
中國做過太多乞人憎事

罄竹難書

世上沒有無緣無故的恨

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-1 03:08 PM 發表

中國做過太多乞人憎事

罄竹難書

世上沒有無緣無故的恨
世上沒有無緣無故的恨
所以全世界都討厭黃絲

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-1 03:08 PM 發表

中國做過太多乞人憎事

罄竹難書

世上沒有無緣無故的恨
其實你係唔係真係咁得閒

引用:
原帖由 o_n_9_9 於 2020-8-1 03:05 PM 發表

但打開電視,新聞都是世界向中國進行打擊壓制,我真係看不出有什麼正面邏輯,我們中國人是不是有唔好的地方?還是互相大家唔了解,有偏見有誤解?如果我太天真請指教。🙏 ...
匹夫無罪 懷璧其罪

引用:
原帖由 z1022 於 2020-8-1 03:32 PM 發表

其實你係唔係真係咁得閒
人哋返緊工,好忙㗎

提示: 違規內容已被屏蔽
中國無做錯事, 只不過歐美覺得中國唔應該留喺世界上啫

引用:
原帖由 o_n_9_9 於 2020-8-1 15:05 發表

錯在叻,直接威脅西方。

美國反對美國一書早就講晒美國體制的缺陷

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=FbKFNHDa3vU

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-8-1 04:21 PM 發表

錯在叻,直接威脅西方。
不招人妒是庸才各代老大的戰略眼光比米大統領高幾班

各自為大家國家利益著想,大家都無錯

所以不用敵視外國人

只要敵視漢奸便可

中國發展大快,超英趕美令海洋文明感到不安。

引用:

因為社會主義會動搖資本主義嘅根本。
而我地國家,實行特色社會主義成功,所以歐美資本必然打壓。

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-8-1 03:34 PM 發表

匹夫無罪 懷璧其罪
一矢中的

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]