• 瀏覽: 46,549
  • 回覆: 452
  • 追帖: 3
+10
孟晚舟、何志平又係美國人咩?

你問佢咯,問我把L咩!我答你又唔啱你意!人死好過自己仔女死啦!何況係啲公屋仔為錢扑街做天使!

一定要報呀,一定要報呀。
引用:
原帖由 fb2e7b6e2a4872 於 2020-8-1 09:36 PM 發表

港獨言論  已報警

有無人幫手搵埋國安
有人話香港係國家  香港國籍?

香港 ID 嘅國籍係「中國籍」喎,你係咪香港人呀???
引用:
原帖由 JessePinkman 於 2020-8-1 05:05 PM 發表

香港係國籍?你係咪搞港獨呀?

有啲人係唔識嘢兼離地㗎啦,睇開啲。
所以香港永久居民都係中國籍,呢個係事實。
香港永久居民可持有其他國籍,遮係雙重國籍。
不過我哋知,好多人唔知㗎。

@JessePinkman
引用:
原帖由 frankdom 於 2020-8-1 05:12 PM 發表

有香港ID不是中國藉嗎?

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-8-2 07:09 AM 發表
香港 ID 嘅國籍係「中國籍」喎,你係咪香港人呀???

陶輝係咪中國籍?

香港咁多南亞裔佢地有 HKID 又係咪中國籍?

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-8-2 07:12 AM 發表
有啲人係唔識嘢兼離地㗎啦,睇開啲。
所以香港永久居民都係中國籍,呢個係事實。
香港永久居民可持有其他國籍,遮係雙重國籍。
不過我哋知,好多人唔知㗎。

@JessePinkman  

...
傻的嗎?

我公司個意大利佬黎住夠七年都做左香港永久居民,唔通送埋個中國籍比佢?

呢啲咪人權自由囉,你滿意人哋有呀。
願意找數未呀???
引用:
原帖由 lmichael 於 2020-8-1 04:45 PM 發表

咁梁振英老婆係英籍,佢生三個仔女時,未放棄英籍,即係英籍人仕, 咁佢三個仔女同朱牧民有咩分別?既然愛國,點解唔係生三個仔女之前,放棄英藉?

引用:
原帖由 gn5433 於 2020-8-1 11:14 PM 發表
我祇想講大家睇清楚,美國同佢既附庸國如果真係想救人,想幫人,請幫下,請救下而家日日餓死人既埃賽俄比亞、索馬里呢 D 國家啦,救下人命啦,我地而家豐衣足食,唔使你地浪費咁錢咁多資源去幫手攪堵路,掟汽油彈,打殺唔同政見人士呀!
請睇清楚啦! ...
真係想幫香港就會開放口岸接收啲暴徒而唔係落井下石, 制裁香港啦。

伊拉克個侯賽因都冇去美國搞事又唔係美國佬,美國總統都可以去捉人同殺佢

I can't breathe

漢奸就係呢啲啦

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-8-1 03:10 PM 發表
對啲9奴才嚟講,個情況係咁:
勁!首次用港區國安法通緝一嗰喺美國嘅美國公民!我相信對特朗普、龐佩奧已經起到巨大震攝作用!

...
通緝傻普肥奧

孟晚舟點解又出事

引用:
原帖由 dtw 於 2020-8-1 03:06 PM 發表
尼D咪好𠃊笑囉!
過咗底做美國人,又點樣Hong Konger?
關你𠃊事咩?
I cant breathe 有冇去加油呀?美國人!
條友明顯背叛美國

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]