• 瀏覽: 16,452
  • 回覆: 143
+5
佢選到我切⋯⋯⋯⋯毒果轉貼員條柒😄

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2020-8-1 03:06 PM 發表

有加拿大護照,但又唔放棄香港身份證。
有衝突嗎?

中國公民與香港居民係兩個唔同身份。
香港居民可以係外籍。
中國公民亦唔一定係香港居民。
你讀下書先啦。

引用:
原帖由 numan123 於 2020-8-1 03:13 PM 發表
加拿大交Worldwide tax,睇怕佢都無報加拿大稅,搵人舉報佢先…😂

你讀下書先,咩叫 non resident for tax purposes

咁都比佢入閘

引用:
原帖由 goyoyogo 於 2020-8-1 02:52 PM 發表
冇晒生意,就係想提早解約
佢根本用呢招慳違約金,夠晒絕呢條能樣。
應該告比國安專署拉柒佢先唔中計。

硬膠佬一名!

曱甴暴徒像講到民主女神像,就算隻曱甴像冇賓周或者主要功用喺比菊花先生用,都唔代表係乸嚟。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-8-1 02:49 PM 發表
政府昨日(31日)宣布動用《緊急法》,押後立法會選舉1年,等同宣判今年選舉告終,所有選舉程序明年將要推倒重來,屆時何人可以成功入閘仍是未知之數。早前參選體育、演藝、文化及出版界的商人周小龍,雖然曾在旗下童裝店Chickeeduck的荃灣愉景新城分店,放置「民主女神像」,但仍成功入閘。周小龍今日(1日)在Facebook上載帖文,指在自己的字典內沒有「放棄」這兩個字,並附上照片,以示「民主女神像2. ...
可以DQ

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2020-8-1 03:47 PM 發表

支持
美國就全球收入徵稅,加拿大可以做非稅務居民架。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-8-1 02:49 PM 發表
政府昨日(31日)宣布動用《緊急法》,押後立法會選舉1年,等同宣判今年選舉告終,所有選舉程序明年將要推倒重來,屆時何人可以成功入閘仍是未知之數。早前參選體育、演藝、文化及出版界的商人周小龍,雖然曾在旗下童裝店Chickeeduck的荃灣愉景新城分店,放置「民主女神像」,但仍成功入閘。周小龍今日(1日)在Facebook上載帖文,指在自己的字典內沒有「放棄」這兩個字,並附上照片,以示「民主女神像2. ...
佢只係睇邊間舖生意唔好,想免責退租先做小動作,呢啲係曱甴小學雞常用技倆

問責左果個選舉主任未?

周先生有了上一次被退租經驗,現在無生意情況下,又不想賠租,相信無商場敢違法,牠用呢條糞橋可以無條件退租!

引用:
香港人要團結,不要信漢奸。

又係一條刷存在感嘅屎忽鬼

搞屎棍,睇吓好得幾耐

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]