• 瀏覽: 6,392
  • 回覆: 37
+2
引用:
原帖由 輪皇 於 2020-8-7 02:37 PM 發表

打得中先算啦!仲要打中特定位置?
魚義就唔駛諗啦,AGM158C都仲有小小可能既,不過單價貴到 pk

引用:
原帖由 simon_mme 於 2020-8-7 02:23 PM 發表

加造4首 055?
一億美元起跳 預付一隻艦
一日三間船廠齊開工

萬歲萬歲萬萬歲

引用:
原帖由 simon_mme 於 2020-8-7 02:23 PM 發表

加造4首 055?
如果加造 4艘 055
每個海軍艦戰區多分一艘 055

每艘新增 055 建造費一樣
但洗費分配依上一級比例分配

將來新增嘅 055
可能另組新海軍艦戰區
要有心理準備

引用:
原帖由 場外吶喊人 於 2020-8-7 05:25 PM 發表

如果加造 4艘 055

將來新增嘅 055
可能另組新海軍艦戰區
要有心理準備

...
另組新海軍艦區根本係必然既事,不斷抗充緊

引用:
原帖由 場外吶喊人 於 2020-8-7 05:25 PM 發表

如果加造 4艘 055

將來新增嘅 055
可能另組新海軍艦戰區
要有心理準備

...
三大艦隊分別屬於東丶南丶北戰區(五大戰區還有中部和西部),這是經深思熟慮,從七大軍區簡化,對應地緣軍事。
若新增一支艦隊,又要劃出一個母港和支援戰區丶省市,也要包括陸基和空軍。

引用:
原帖由 6674 於 2020-8-8 07:21 AM 發表

三大艦隊分別屬於東丶南丶北戰區(五大戰區還有中部和西部),這是經深思熟慮,從七大軍區簡化,對應地緣軍事。
若新增一支艦隊,又要劃出一個母港和支援戰區丶省市,也要包括陸基和空軍。

...
多謝分享!

蒙古國都有海軍!

引用:
原帖由 場外吶喊人 於 2020-8-8 07:45 PM 發表

多謝分享!

蒙古國都有海軍!
在班公湖的 "西海艦隊" ,好像比蒙古海軍還要強一點

五大戰區的重點,我看:
1. 以前的七大軍區很容易令人迷惑,成都丶蘭州丶濟南軍區,有些人不知在那和管轄何方,可能中央軍委也未弄清楚。東南西北中神通,易明。
2. 合併成都丶蘭州軍區,整個西南新彊丶西藏丶四川統一指揮,但不針對任何國家。
3. 北京軍區改為中部戰區,版圖大了,除了在太行的龍穴丶天津的紅旗,還堅負長林軍的使命。
4. 建國初,有十九幾個軍區由戰功彪炳的將領分別鎮守,不易剔除合併。七十年過去,改革沒阻力。

伯克同堤子都係"違規"加建, 一如二戰日艦

堤子要喺真正過萬噸嘅巡洋艦計劃終止後, 將一整套巡洋艦系統塞入一個不足萬噸嘅船身, 所以剩餘排水量不足

伯克就係美國遲遲唔肯驅逐艦換代, 但係神盾盾系統要不停升級, 要升級就會加重, 伯克出到3, 但係設計冇大變, 就係加長加高, 結果又係用盡剩餘排水量嚟放系統

用呢兩款艦嘅排水量同呎寸嚟水平對比中國艦都係唔正確嘅

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]