• 瀏覽: 11,566
  • 回覆: 87
+5
引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-2 06:28 PM 發表

中國下年得一款戰機試飛?你唔係嘛

https://ucpnz.co.nz/2020/07/06/%E6%8A%AB%E9%9C%B2%E4%B8%AD%E5%9B%BD%E6%96%B0%E4%B8%80%E4%BB%A3%E6%88%98%E6%9C%BA%E8%AF%95%E9%A3%9E-%E4%BF%84%E4%B8%93%E5%AE%B6%E8%B0 ...
文中對六代機試飛只係繆繆片言,又提到垂直起降戰機,呢兩種戰機係網路上都只係傳聞並無太多實際証據,叫人好難消化

引用:
原帖由 大地之翼 於 2020-8-2 06:05 PM 發表

明年試飛傳聞一直唔係講緊海四咩?

六代機又突然跳出黎
上星期上面彈左呢啲出泥
流定堅就要再等等

引用:
原帖由 大地之翼 於 2020-8-2 06:36 PM 發表

文中對六代機試飛只係繆繆片言,又提到垂直起降戰機,呢兩種戰機係網路上都只係傳聞並無太多實際証據,叫人好難消化
中國在這幾年是不斷推陳出新新的戰備, 話只得海四試海, 怎會呢??
知不知中國這幾年每年生產的戰艦總噸位都拋離了老美
而戰機更新頻率更是驚人.

如無世界大戰在這十年發生, 中國的創新, 會更震撼世界

引用:
原帖由 pooh24680 於 2020-8-2 06:41 PM 發表

上星期上面彈左呢啲出泥
流定堅就要再等等

又黎啲咁鬼既野,殲20試飛又係咁,突然跳出黎,如果係真就堅呀,我不嬲相信大陸既科研能力,不果一下跳咁多出黎真係難消化

引用:
原帖由 pooh24680 於 2020-8-2 06:41 PM 發表

上星期上面彈左呢啲出泥
流定堅就要再等等

其實早已有新聞出咗, 中國已攻尅了六代戰機所需的技術, 所以中國係時候在制空權上拋離老美了.

相信中國在光波晶片的創新上, 會更助中國六代戰機在電子作戰上的優勢

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-2 06:44 PM 發表

中國在這幾年是不斷推陳出新新的戰備, 話只得海四試海, 怎會呢??
知不知中國這幾年每年生產的戰艦總噸位都拋離了老美
而戰機更新頻率更是驚人.

如無世界大戰在這十年發生, 中國的創新, 會更震撼世界 ...
結合好多網上資訊都係話明年試海四,我都已經覺得好震撼,突然又話試六代機仲可能唔止一款師兄有無多啲資訊透露,要可信嗰種喎

引用:
原帖由 大地之翼 於 2020-8-2 06:45 PM 發表

又黎啲咁鬼既野,殲20試飛又係咁,突然跳出黎,如果係真就堅呀,我不嬲相信大陸既科研能力,不果一下跳咁多出黎真係難消化
冇辦法, 因為被美國逼出來, 中國都唔想咁快, 但慢下來, 美國就會持佢70年來的軍事生產, 以多取勝.

要不是中國在導彈上的領先美國太多, 以美國現有大量航母及近成萬隻戰機及6千支核彈, 怎會唔撲過來咬中國.

但肯好中國有北星之光,.............. 東風51等, 大殺器套住美國條狗頸

引用:
原帖由 大地之翼 於 2020-8-2 06:48 PM 發表

結合好多網上資訊都係話明年試海四,我都已經覺得好震撼,突然又話試六代機仲可能唔止一款師兄有無多啲資訊透露,要可信嗰種喎
我剛link那新聞都有提及啦
其實中國研究多代戰機已多年, 如不是2010年某中國女科學家的突破, 相信中國仍好似美國, 英國卡在在六代戰機的技術樽頸,
中國的實驗六代機都好多款
傳有
殲23火龍
殲25
殲28
殲40

殲X
我估最強應是殲X
但下年會試飛的應是該是殲23火龍掛, 因為佢的傳聞係最多.

但總之下年會十分多中國的神器出世, 包括003航母, 好似已定名為廣東艦了!

中國人真係好嘢, 勁!

引用:
原帖由 大地之翼 於 2020-8-2 06:45 PM 發表

殲20試飛嗰日,我都消化左好耐先信,太震撼

引用:
原帖由 pooh24680 於 2020-8-2 07:20 PM 發表

殲20試飛嗰日,我都消化左好耐先信,太震撼
其實, 世界曾聲稱有10款5代戰機, 但經專家們評審只有三款才算5代戰機,
包括F22, F35及殲20

但扣除了F35這挽車邊的,
只得F22及殲20

再扣分F22飛完就似五癆7傷成個病壞咁的問題,

真正的五代戰機, 就是殲20

俄羅斯更有專家評 殲20就是5代戰機之王.

51又乜料呀

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-2 07:48 PM 發表

其實, 世界曾聲稱有10款5代戰機, 但經專家們評審只有三款才算5代戰機,
包括F22, F35及殲20

但扣除了F35這挽車邊的,
只得F22及殲20

再扣分F22飛完就似五癆7傷成個病壞咁的問題,

真正的五代戰機, 就是殲20

俄羅斯更有專家評 殲20就是5代戰機之王. ...
俄爹話j20喺大母牛就聽過,冇聽過話全世界最強

引用:
原帖由 lyk898 於 2020-8-2 09:41 PM 發表

俄爹話j20喺大母牛就聽過,冇聽過話全世界最強
你阿爹唔想講你聽囉

https://youtu.be/fI4SwfAUnDc

原來F22, 據俄羅斯統計, F22是墮機最多的5代戰機, 世界第一啊

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-2 10:09 PM 發表
原來F22, 據俄羅斯統計, F22是墮機最多的5代戰機, 世界第一啊
記住係俄羅斯的統計, F22真係5代機之中, 墮機第一

https://youtu.be/D1RxfI2GpC4

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]