• 瀏覽: 1,911
  • 回覆: 24
+3
港共就是原罪

引用:
原帖由 閘總智囊 於 2020-8-1 12:10 發表

咪係囉,咁危險選條能咩!連香港都要延,佢老美情況嚴重咁多,無理由唔延囉
我贊成美國永遠唔好選,侵侵千秋萬世

引用:
原帖由 香江人 於 2020-8-1 10:54 AM 發表
法國,德國,英國一日幾多人確診?
香港一日百幾人好小兒科。
林鄭學你咁講有咩後果?呢d咪係特首同刁民嘅分別囉.

引用:
原帖由 71833 於 2020-8-1 11:54 AM 發表
對於香港部分高尚勺民來講,如期選舉就鬧草菅人命,延期又鬧無咗投票權。問佢點做就話自己唔係政府,唔關佢事。事事反對嘅人,永遠只能做反對派,一事無成! ...
俗語叫~盲反L

書展都押後了,英美又唔譴責?

引用:
原帖由 香江人 於 2020-8-1 10:54 AM 發表
法國,德國,英國一日幾多人確診?
香港一日百幾人好小兒科。
每多一年,年長嘅人就會少啲,但激進嘅年輕首投族就會多啲。
如果如一般假設,年長人傾向支持建制、年輕人傾向支持反對派。舊年反對派大勝。此消俾長之下,延遲一年選舉我只睇到對反對派更有利。

香港人的命不是命

現在竟然有人認為疫情不嚴峻。
黑醫護罷工害港時一天有多少人確診?

引用:
原帖由 1001day 於 2020-8-1 10:30 AM 發表
理大專業及持續教育學院講師陳偉強指出,各地延遲與否主要視乎兩點而定,包括疫情風險及選舉是否公平公正,以新加坡為例,雖大選期間疫情嚴峻,但最多確診感染的群組是外籍勞工,並集中某個地區,這批人沒有投票權,政府在評估疫情可控的情況下,便決定如期舉行選舉。他又指,不是每個地方都需要擺街站,獲取選民支持,或會通過網上拉票等去接觸選民,此情況下便可如期進行。反之,部分外國地區會有大型聚會的號召,若取消類似聚會 ...
建制主力投唔到票咪就係對泛民一個公平選舉,建制主力可以投到票咪對泛民黎講不公平,輸打贏要係泛民強項。你老母個狗主侵侵都要求押後選舉,唔撚柒出聲屌

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]