• 瀏覽: 7,399
  • 回覆: 106
傳:美國會再偉大的!

負面的下一步是降級,必引發美元美股大跌,小心!

惠譽早一排仲話美國係aaa評級架喎 咁快轉口?

引用:
原帖由 雨中變態的魚蛋 於 2020-8-1 10:24 AM 發表

德國唔會同俄佬聯盟
德國曾經同蘇聯結盟,瓜分波蘭,只係後來希特拉偷襲蘇聯,斯大林不得不同英美結盟。希特拉如果不是偷襲蘇聯,二次大戰結局會改寫,美國亦未必可以打敗德國成為二戰後霸主。

好快侵侵就會簽署行政命令制裁惠譽, 列佢為恐怖組織, 全球同佢有業務往來都要制裁, 公司銀行戶口存款全部充公, 職員全部係中國間諜, 捉去關塔那摩基地刑求, 認罪後判終身監禁

引用:
原帖由 alex33hewlett 於 2020-8-1 10:26 AM 發表

淡定, 侵侵向契妹菜菜子單聲, 一百幾十架爛銅爛鐵賣過嚟獃灣包冇托手踭, 要幾多錢 ?? 賣多D鳳梨茶葉蛋炸雞咪得囉. 叫契哥預番個佣替我存入花媽聯名戶.
. ...
印度都好樂意高價買美國過氣二手軍備

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2020-8-1 10:10 AM 發表

淘空一個香港就夠啦!! 所以咁關心香港!!
有—百億物業,可唔可以加按

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2020-8-1 09:57 AM 發表
信貸評級機構惠譽國際下調美國展望評級,由「穩定」下調至「負面」,但確認「AAA」主權評級。 惠譽指出,美國公共財政狀況惡化,而且缺乏可信的財政整固計劃,擔心疫情過去後當局仍無法充份整固公共財政以穩定公共債務。

擔憂美債最終變成垃圾債券。

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/惠譽下調美 ...
如果是其他國家一早是BBB啦。

首先,擴闊跟美完匯率區間先啦。

正常, 現在5,6算都唔出奇

誰說老美壞話, 誰就被老美制裁...
若果唔驚, 就老屈兼出兵

屌,笑左等睇香討曱甴話惠譽已經被中共收買

都仲係AAA

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2020-8-1 10:27 AM 發表
惠譽早一排仲話美國係aaa評級架喎 咁快轉口?
無法 因為美國擺出黎既數據 真係好差
QE印左好多錢出黎 頂住個金融市場
唔好睇而家美國個市好似仲見得下人
其實已經同實體經濟完全脫勾
講得難聽少少 係美國政府造緊市

近日 經濟數據出黎 縮左~33%
最大鑊既係 美國疫情仲爆緊 死亡人數升返上黎 已破千
美國暴亂又未平息
而家仲要係咁四圍搵盟友去咬中國
可以話美國經濟 完全無任何止跌跡象

難為美國官員仲走出黎講 話下半季就會彈返上黎 20%
如果係同今次個數據比 可能得
因為一個差到無倫既數據
用人命 全面重啟美國經濟
咁情況下
下次個數字一定會好睇有反彈
只係用人命換返黎啫

好老實 睇住美國自己火燒後欄
但唔去滅火之餘 仲要去人地屋企放火

美國福佳只因有你

係就垃圾級別啦

所以特生絕對可列為前無古人最偉大美國總統, 自己國家破產仆街唔緊要, 自己人民國破人亡無所謂,我亦唔會管唔睇唔理, 總之最緊要就係搞中國

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]