• 瀏覽: 33,281
  • 回覆: 30
引用:
原帖由 chowcn 於 2020-8-1 09:48 AM 發表

船員無得上岸,發惡罷工

必引發物資短缺,物價上升,地球災難!

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200801/00176_032.html
嚟香港咪得囉~

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2020-8-1 01:15 PM 發表

快d收緊返啦,同埋罷工好喇,唔好遊行呀。
唔得
一定要堅持
就算真係改
都唔可以認有關,認錯認有責任認屈服
甚至淫賤聯會咄嚟話成功爭取
有事都只會關投票事
好似上年波叔Q2經濟差都賴反修例示威咁
同大家一切歷史觀世界觀1脈相承
必須找說法講到係為止
專家講都唔理
堅決果隻

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2020-8-1 01:32 PM 發表

唔好再投票啦,呢個時候唔好講民主啦,快d專制獨裁收緊佢啦,好慘呀。。
係咪你地都係反民主架啦~
如果係民主派提出爭取仲要大力否定堅決不從
即係你地話最唔啱嘅為反而反
不過你地鬥呢個鬥果個嘅時候又話絶對正確
又係句句必須,堅決乜乜物物

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2020-8-1 02:04 PM 發表

重繼續造假抺黑, 你真係唔覺得國安局唔會黎搵你?
有ching會將你呢D造假抺黑寄比國安局喎
造咩假抹咩黑?
請問那部份不是事實?

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2020-8-1 03:10 PM 發表

必須抗疫
堅決收緊
快d用獨裁搞掂佢啦,用民主就蚊瞓啦。
點會
恰恰相反
你睇人地以民為主果啲國家會唔會咁?

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-8-1 03:12 PM 發表

黃人引起搶米,發言者應該拉
應該係藍人當日反對封關嘅謠言
人地明明話封大6人,佢就喺度話貨物都冇反對封關
政府唔拉人已證明一切

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-8-1 03:21 PM 發表

黃人沒有封機場,你睇下大陸,幾快OK,成班垃圾黃人
當日淫鄭唔封機場
因為硬膠部同世衞仲屌緊人唔好封關
而家係黃人政府咩?
點解你話黃人嘅?
唔明

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2020-8-1 03:23 PM 發表

呢個時候仲用民主?投得票嚟都死清光啦,快d用專制搞掂佢,民主留返拜山至講啦唔該。。。民主美國挑戰五百萬大關啦,仲要用民主???佛祖保佑呀。 ...
人地政府係民選
仲投乜鬼?

引用:
原帖由 photoman 於 2020-8-1 03:28 PM 發表

果時真係有朋友同意去封大6人!
但病毒識分香港人同大6人咩? 真係政治蓋過常識!
你朋友先有常識
全世界封關都唔會封自己國民!

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-8-1 03:34 PM 發表

唔封又點,大陸自己都封,又不封機場有咩用,個病毒全世界都有拿,死黃人
淫鄭跪低,封陸路關口
但封機場係國際
等如1大巴車落呀爺同世衞度

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-8-1 04:11 PM 發表

病毒無國界,機場係國際,不是當地政府咩,錦奇,咩叫等如1大巴車落呀爺同世衞度,比喻錯
外國沒有封機埸冢飛機咩?死黃人
我對藍人智力從來冇期望
呀爺呢頭同世衞唱雙黃唔好搞旅遊限制措施(叫人)
果頭樞紐香港封咗個國際機場
擺明一巴車甩呀爺棚牙

引用:
原帖由 photoman 於 2020-8-1 04:31 PM 發表

唔明你意思,原來你支持果時淨封大陸人?
點可以唔俾香港人返香港呀?
最多返到嚟隔離檢疫
全世界所有國家都係咁做架啦~
套你地最鐘意講果句

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-8-1 09:57 PM 發表

黃人智力從來冇期望
病毒不分地方,應該咗個國際機場,白痴
香港算咩樞紐,白痴黃人,傳比其他人,又賴比政府,呀爺好早已經限制,之前未証明系咩病毒,系唔系有咩病毒,就要限制,世界上大把地區要限制 ...
你二月頭夠L膽咁講

引用:
原帖由 photoman 於 2020-8-1 10:05 PM 發表

我GET到最後訊息話果時要全面封關, 乜人都唔比出入喎~
泛民/黑醫護一直支持全面封關的!
一定就唔係建制!
經你地把嘴米都冇得賣要去搶啦~
如果你講2月頭(唔知你最後咩意思)
主要係大6爆到9彩
咁你冇理由香港人其他國家返嚟都唔俾呀哇?
大家用吓個腦諗嘢唔好隨便執様拗頸當賴咗人就win咁細路仔啦~

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-8-1 10:08 PM 發表

點解要死返里
Purpose of visit?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]