• 瀏覽: 34,927
  • 回覆: 388
+3
引用:
原帖由 淫賤聯 於 2020-8-2 11:05 AM 發表

經你地把嘴米都冇得賣要去搶啦~
如果你講2月頭(唔知你最後咩意思)
主要係大6爆到9彩
咁你冇理由香港人其他國家返嚟都唔俾呀哇?
大家用吓個腦諗嘢唔好隨便執様拗頸當賴咗人就win咁細路仔啦~ ...
白痴黃人

引用:
原帖由 photoman 於 2020-8-1 09:43 PM 發表

昨天特首記者會提醒我~ 香港基本法有出入境自由~
泛民/黃C 支持全面封關, 即係想呃殺香港人自由~
但佢地又一邊話香港冇自由, 又要Free Hong Kong~
都唔知佢地想點 ...
檢疫隔離木14天橡
和禁入境兩回事
有心人吳導所有人

其他國家有些真情不比入境
英人美人直情不比入境
飛機飛反轉頭

飛機工作誰去做

引用:
原帖由 黃昏委屈的獅子 於 2020-8-2 10:26 AM 發表

船員上岸是必須的嗎?
仲有食品,用品,醫藥
維修零件
要上岸補給

罷夠佢

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2020-8-2 12:51 PM 發表

仲有食品,用品,醫藥
維修零件
要上岸補給
何解要上岸?

引用:
原帖由 sherming 於 2020-8-1 10:04 PM 發表
物流業而家殺人放火嗎??? 竟然要受到比任何人都要苛刻的對待, 被人視作瘟神, 班人好歹都保證了公眾物資供應, 醫護可安心抗疫!!!
不同國家地區官員為左做靚盤數(確診人數), 表示自己抗疫有做野, 海員被當人球, 無了期被軟禁船上不得上岸, 船上並無抗疫設備醫護, 比岸上更容易領野, 日本鑽石公主號就是最佳例子, 一旦有人中招, 就全船一鑊熟, 船員的命就不是命嗎???
抗疫唔係大X哂!!! ...
不嬲都俾落船喎,只係船東唔想付出14日連人帶船一齊留港隔離果個成本之嘛!

製造業幾萬港人响深圳東莞珠海中山做野,佢地等左半年都等唔到健康証明互認機制,每次想返落香港探老婆仔女果時,又唔係一樣要捱 14+14 兩次無薪假強制隔離?你以為得一個航運業一個行業先要勒緊褲頭黎捱呀?

你話無左水手就無人運送抗疫物資?我話無左廠佬就直頭係想運物資都無野俾到你運囉。有閒情逸致去關心外國國藉果啲水手個話,點解唔先關心吓揸香港身份証果班廠佬呢?

引用:
原帖由 黃昏委屈的獅子 於 2020-8-2 12:07 PM 發表

何解要上岸?
仲未明白
如果你遊艇出海
你只帶一餐飯
受傷用了半火酒膠布
電油用剩小小
食水用哂

你要不要上岸補給

貨船要存半年食物,水
貨重量增加好大
用油也會大

邊個同你送貨上船

上岸仲有其他工作

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-8-2 12:02 PM 發表

機組人員,都同香港病毒基因一樣,系唔系禁落機同入香港?
就算唔俾佢地落機入香港又有乜問題?
而家疫症期間, 你唔可以講合唔合理同人唔人道
台灣就係一早封晒關, 所以無再確診
香港呢?每日百幾單, 我睇8月尾去到200單, 9月300單

好心快L d罷啦

引用:
原帖由 淫賤聯 於 2020-8-2 11:05 AM 發表

經你地把嘴米都冇得賣要去搶啦~
如果你講2月頭(唔知你最後咩意思)
主要係大6爆到9彩
咁你冇理由香港人其他國家返嚟都唔俾呀哇?
大家用吓個腦諗嘢唔好隨便執様拗頸當賴咗人就win咁細路仔啦~ ...
笑左!你走去封內地人,但又比香港人回來?
香港人就唔會係內地中左招回來?
1. 你比佢哋入境唔做檢測,香港咪又係出事?
2. 要全部入境香港人都做檢測,果陣剛剛爆根本冇得測,至多隔離佢哋14日。
但你知唔知果陣每天入境既香港人係32萬,香港就冇地方隔離32萬人嫁啦,大陸果陣都唔得閒理。
你唔好白痴啦!

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2020-8-2 01:16 PM 發表

仲未明白
如果你遊艇出海
你只帶一餐飯
受傷用了半火酒膠布
電油用剩小小
食水用哂

你要不要上岸補給

貨船要存半年食物,水
貨重量增加好大
用油也會大

邊個同你送貨上船

上岸仲有其他工作 ...
落張單,叫人送貨又乜問題.
要上岸.,得,核酸檢驗同14天隔離.

如果所有上岸船員都指定要去你屋企呵支尿才可去市區,咁你同唔同意.

非常時期非常辦法,仲話自己係香港人?
香港人嘅靈活變通去晒邊?

引用:
原帖由 藍血人 於 2020-8-2 01:21 PM 發表
就算唔俾佢地落機入香港又有乜問題?
而家疫症期間, 你唔可以講合唔合理同人唔人道
台灣就係一早封晒關, 所以無再確診
香港呢?每日百幾單, 我睇8月尾去到200單, 9月300單 ...
所以要有海陸空都要封,o3年連大廈都封,所以黃人白痴,只封大陸,加上香港人自己不自律,有病四處走,,現在只死老人同長期患者。班人更加不怕。。黃人四處放毒。。正ㄧ垃圾黃人

引用:
原帖由 淫賤聯 於 2020-8-2 11:12 AM 發表

淫鄭關已封
出境隨你去到目的地檢疫回港亦係
你到現在仍用這種低等誤解作argument
低等誤解只係你,依家政府冇阻止香港人自由出境入境,只係條件唔同左,亦都有人去做,你可以去入境處睇。
全面封關意思當然係出入都唔得!除左特別理由外!

引用:
原帖由 黃昏委屈的獅子 於 2020-8-2 12:27 PM 發表

落張單,叫人送貨又乜問題.
要上岸.,得,核酸檢驗同14天隔離.

如果所有上岸嘅船員都指定要去你屋企呵支尿才可去市區,咁你同唔同意.

非常時期非常辦法,仲話自己係香港人?
香港人嘅靈活變通去晒邊? ...
有無人同你送上船先
船員自己搬上船

香港送貨無受訓練
船和車己不同
送貨最多送到岸邊

睇醫生?
船零件?
文件?
入關有文件做

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]