• 瀏覽: 32,714
  • 回覆: 404
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2020-8-3 12:05 AM 發表

菜堅和馬女士親征出來為公民黨,還有羅加聰博士出來親征
公民黨人才之多,一年後老燒出來選還有很多

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
陶激,林康正(代記者),陳文蚊,阿澤,王熹代表出戰

回覆 引用 TOP

葉德閒出來選

回覆 引用 TOP

死曱甴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chowcn 於 2020-8-1 09:40 AM 發表

公民黨主席認為黨友今後無緣參選

公民黨在立法會拉布做得過份,終於被消滅黨的政治前途,一個無法入議會的黨,誰會加入?解散吧!

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200801/00176_015.html ...
咁絕對就係香港之福啦,公民黨咁耐以來,都搞到香港雞毛鴨血,仲俾佢地入立法會搞破壞,香港就真係以後都唔會有運行。
中央真係做到嘢,以前俾香港人可以自己搞好香港,但就變成搞破壞。最重要就係去年嘅反條例暴動,呢班反對派仲要不分是非,同班暴徒同一陣線。中央見到香港呢班政客嘅所作所為,又點會唔出手平亂呀。香港政府如果可以搞得惦,咁都話啫,但係呢次暴亂就俾中央睇到香港人根本唔可以搞得惦呢啲盲反派,甚至喺11月嘅區議會選舉中,仲要俾中央睇到香港人嘅愚昧無知,所以中央都知道香港嘅事務根本唔可能俾香港人自由去管。
港區國安法相信只係一個試點,如果班人仲唔收斂,相信中央就會將他們的政治空間收窄,到時呢班人就自取滅亡。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wsp 於 2020-8-1 01:11 PM 發表

呢班友一定會金蟬脫殼
改個名就嚟過
正如當年45條關注組變成攻民黨咁
無用啦,即使佢地改過個名,但議會可以玩的政治操作就已經完全被封殺了。
到時隨時係議會搞事就變成犯咗國安法,而且佢地再玩嘢,中央就可以再係基本法附件中加多更多嘢,試問到時佢地嘅生存空間咪仲少。
其實今次中央為香港引入港區國安法,已經話咗俾香港人知,中央唔係會唔理香港嘅漢奸,只係一直以來佢地都未去到條紅線。今次港區國安法,亦同時話俾香港人知,中國係唔會怕其他國家嘅所謂制裁,亦同時展現出中國在國際社會上的實力。

回覆 引用 TOP

成班仆街泛民入面,以公文袋係卑鄙無恥最仆街

回覆 引用 TOP

最想睇到個主席被整治.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2020-8-1 03:54 PM 發表

其實五大完則 . 究竟係乜 ??
至於選舉主任早前決定部分參選人提名無效,張建宗稱,政府認同及支持,又列舉五種情況,參選人不可能履行議員職責,包括支持港獨、民主自決;尋求外國政府或政治組織干預;原則上反對港區國安法;表明意圖在確保立法會佔多數後,無差別否決立法建議及預算案;以及拒絕承認中國對特區行使主權。

他稱,涉及這些情況的參選人,均不可能真誠擁護基本法,不可能履行立法會議員職責。

回覆 引用 TOP

香港回歸後少有的大喜事!

回覆 引用 TOP

改名肛門黨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-8-2 06:47 PM 發表

你又思覺失調下
無啦出乜野院
宜家又病啦
你地唔係鐘意咁咩?
叫吓人黑記,曱甴便是
死L咗仲開香檳叫好
而家真係戰地記者(如果真係)死L咗
你使唔使慶祝?

做得漢奸就預咗無好下場

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 green2016 於 2020-8-1 11:23 AM 發表

阿爺俾足面佢地,但佢地貪勝不知輸越尼越離譜,阿爺忍無可忍係咁易質番佢地一鎚,點知一野就瓜 L 咗,勁 😀😀😀
天要你亡 必先令你狅
係人都識 但又有幾多人識見好收

回覆 引用 TOP

D能哂D仆街啦!唔使煩

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]