• 瀏覽: 3,903
  • 回覆: 65
睇戲都知,cia求奇比個罪你都得

西方法律係笑話. 包括R周, 包括大麻國.

引用:
原帖由 stone612 於 2020-7-31 05:45 PM 發表
呢個世界真係有強權冇天理, 佢自己立國安法又得, 仲有十九條相關 法例, 我哋立就唔得, 真係醒下啦黃絲

美20國安法 條條可濫用

時間:2020-05-05 04:24:22來源:大公報

下一篇:外國確診人數(部分)

1. 《煽動叛亂法》

1798年出台的《煽動叛亂法》是美國歷史上最早的安全立法。該法規定,任何人「撰寫、印刷、談論、出版任何反對美國政府和國會的錯誤 ...
美國最歷害的是有套國際雙重標準法,龍門任佢點搬,同佢認真你就輸了🇺🇸💩🇺🇸💩

傻侵同白公班狗應該都研究緊用邊條來DQ拜登同延期大選

引用:
原帖由 stone612 於 2020-7-31 05:45 PM 發表
呢個世界真係有強權冇天理, 佢自己立國安法又得, 仲有十九條相關 法例, 我哋立就唔得, 真係醒下啦黃絲

美20國安法 條條可濫用

時間:2020-05-05 04:24:22來源:大公報

下一篇:外國確診人數(部分)

1. 《煽動叛亂法》

1798年出台的《煽動叛亂法》是美國歷史上最早的安全立法。該法規定,任何人「撰寫、印刷、談論、出版任何反對美國政府和國會的錯誤 ...
班畜牲邊撚度有腦

講來講去, 都係果句! 佢乜能都得, 人地就乜能都唔得

其實如果英國肯收容佢哋 都係一條 好嘅路
佢哋又唔想留喺香港
我哋又唔想佢留喺香港
最緊要佢唔好返嚟香港攞福利就得啦

剩係睇佢哋點對華為就知啦.

引用:
原帖由 正字 於 2020-7-31 08:05 PM 發表

因為民主, D國安法會正確D? 偽邏輯.

冇民主都係因為鐘意作反. 共產黨政權係由五億中國人以三千萬條人命作為代價抗爭返黎. 中國嘅國安法比西方嘅國安法更為重要, 係因為中國人最鐘作反. 民國因為跟美國, 所以已經有袋住先嘅民主, 結果畀紅暴搞到變成乜都冇.

西方民主從來唔需要抗爭, 因為係人民對社會責任認知嘅結果. 由中國人暴力抗爭出黎嘅政權, 就隨時衰過共產黨. 因為最有能 ...
照你咁講中國歷朝歷代都係中國人用幾千萬人命抗爭返來
你唔搵返始皇個後代來做皇帝

美國肺炎白皮豬鐘意點就點架啦 不講道理不講人權不講道德 白皮豬係得嘅 抵你國家仲暴動緊

引用:
原帖由 jy008 於 2020-7-31 07:20 PM 發表

人地立法個機關係一人一票選出來的
如果"人代"可以一人一票選出來...咁"人代"立幾多條國安法都唔會有香港人反對啦。
獨裁者對法律握有"立法權,解釋權,執法權"
咁嘅性質最終結果必定係"法律成為獨裁者維護統治的工具"
香港現在的情況正正是獨裁者多次運用佢嘅"立法權,解釋權,執法權"來欺壓香港人維護佢可恥的權力。 ...
你都幾天真,以為一人一票就係民主,人民就有權!一切都係表面!尾國選出巳完腫桶米又係兩黨中政客,政客受大商家控制,加傳媒控制選票!

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2020-7-31 11:12 PM 發表

你都幾天真,以為一人一票就係民主,人民就有權!一切都係表面!尾國選出巳完腫桶米又係兩黨中政客,政客受大商家控制,加傳媒控制選票!
係屁

引用:
原帖由 jy008 於 2020-7-31 09:08 PM 發表

照你咁講中國歷朝歷代都係中國人用幾千萬人命抗爭返來
你唔搵返始皇個後代來做皇帝
皇帝系封建時代產物,古代有國安法?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]