• 瀏覽: 2,142
  • 回覆: 48
【Now新聞台】22個民主派立法會議員發表聯合聲明,反對政府擬押後九月立法會選舉。民主派立法會議員在聲明嚴正反對押後選舉,質疑因建制派選情嚴峻,政府借疫情之名押後選舉,立法會作為政權機構,特區之首按基本法規定須向立法會負責,押後選舉等同引爆憲制危機,無異於竊取政權,尤其經歷一年的民主運動,立法會的民意洗禮更具有迫切性及凌駕性。  ...

獨裁者好驚香港人的 35+
一年之後又如何
咪再玩多一年"時代革命、一齊攬炒"
香港的失業率大昇..應該多好多攬炒生力軍

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/民主派立法會議員反對政府擬押後立法會選舉-051020395.html

吹吹水 , 咪當真
攬炒派已經語無倫次

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-7-31 05:36 PM 發表
攬炒派已經語無倫次
而家連登班曱甴好嬲啊,但又唔敢再暴動,唯有食多兩餐黃店當抗爭左

然後阿Q咁話「加速主義」「國際會做野」咁安慰自己

市民驚病毒多過 35+,你諗多咗啦。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-7-31 05:42 PM 發表
市民驚病毒多過 35+,你諗多咗啦。
泛民初選有 61 萬人投票就足以證明病毒阻不了香港人

為了抗疫防疫而押後都好應該... 但不用押後一年這麼長時間, 押後幾個月也可以吧...

引用:
原帖由 jy008 於 2020-7-31 05:45 PM 發表

八哥, 如果延任一年, 咁尋晚被DQ的三個公民黨議員係咪都無得撈?

引用:
原帖由 hwwong 於 2020-7-31 05:47 PM 發表
為了抗疫防疫而押後都好應該... 但不用押後一年這麼長時間, 押後幾個月也可以吧...
呢個係咁的:
押後幾個月係冬季流感高峰期, 疫症相信會更嚴重。
而疫苗今年內都未有, 所以延一年而非幾個月~

引用:
原帖由 top11 於 2020-7-31 05:48 PM 發表

八哥, 如果延任一年, 咁尋晚被DQ的三個公民黨議員係咪都無得撈?
立法會現在係個舞台
係獨裁者向世界人民展示佢無恥及邪惡的舞台
當泛民選擇對抗獨裁者的時候
議員個職位已不再重要了
邪惡的獨裁者握有法律的立法權、解釋權、執法權。
香港人已不再對法律有任何幻想了
法治已隨國安法降臨而安息了

引用:
原帖由 top11 於 2020-7-31 05:49 PM 發表

呢個係咁的:
押後幾個月係冬季流感高峰期, 疫症相信會更嚴重。
而疫苗今年內都未有, 所以延一年而非幾個月~
的確... 家陣最重要是做好防疫抗疫工作, 始終市民身體健康及人命安全是最重要的... 希望疫苗盡快研製成功, 讓香港市民生活回復正常...

梗係阻唔到啦,成 61 萬人周街播毒,引發第三波病毒爆發,香港人多得呢班仆街唔少。
引用:
原帖由 jy008 於 2020-7-31 05:45 PM 發表

睇到殖民奴才🦮死狗一樣,大快人心

香討呢個平台可睇到極少數毒派殖民奴才🦮自取其辱,把口臭過屎,抵俾人圍,無膽無力反擊,死番去連登啦,死仆街冚家剷💩🦮🖕

你有你反對,都改變唔到事實

佢地唸下佢地下半生如何過好過,監獄、流落異鄉

犯民大老細特朗狗都嗌延期大選,犯民班垃圾會已完反對左未 ?

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]