• 瀏覽: 6,031
  • 回覆: 92
引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-3 03:54 PM 發表

和談停火有乜黏唔黏
你地太鐘意J
而根據你份假新聞
果幾廿人唔係俄軍殺嘅
美帝都同塔利班和談
幼法拉底河又殺幾百俄9
你一樣可以話喪普黏普京架
定係普京黏喪普呢 ...
所以我好憎港台, 成日做假新聞
29 Turkish soldiers killed by Syrian govt air strike
https://news.rthk.hk/rthk/en/component/k2/1511359-20200228.htm?spTabChangeable=0

執左佢啦. 唔符合展鑾兄既真新聞準則呀

好慘呀

The two countries were on the brink of a direct confrontation after an airstrike in Balyun killed 34 Turkish soldiers. However, a ceasefire was agreed upon on 5 March 2020.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ru ... _in_Syria_and_Libya
土耳其主動請和. 幫土耳其打飛機果位情何以堪呀

侵開床戰 一分鐘以下完

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-8-2 10:50 AM 發表
儍仔~中共所有大小戰機引擎都是波音供的 一直最新的點會給你
已連續三年作戰軍演被泰國空軍輕易Ko食蛋

比賽都未掂過就打象
引擎是波音供應?你是應該是剛由青山逃跑出來的

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-8-2 10:50 AM 發表
儍仔~中共所有大小戰機引擎都是波音供的 一直最新的點會給你
已連續三年作戰軍演被泰國空軍輕易Ko食蛋

比賽都未掂過就打象
老老實實,軍事嘢你唔識就咪走入嚟搭嗲啦好嗎?波音生產引擎比赤共?我真係暈啦,你真係慌大家唔知你係弱智咁,你唔會窮到連飛機都未搭過呱?
勞斯萊斯哭崩了……
通用淚流滿面了……
HP無言了……
你真係柒到核爆,都係返去時政版鳩up啦。

引用:
原帖由 香港扁扁的OL 於 2020-8-3 04:37 PM 發表

所以我好憎港台, 成日做假新聞
29 Turkish soldiers killed by Syrian govt air strike
https://news.rthk.hk/rthk/en/com ... m?spTabChangeable=0

執左佢啦. 唔符合展鑾兄既真新聞準則呀 ...
咁人地係俾敍軍殺
係你要佔嘴頭便宜

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-4 10:23 AM 發表

咁人地係俾敍軍殺
係你要佔嘴頭便宜
咦咩唔係假新聞啦??? 一話港台都有就轉口風. 你同港台好熟架????

一個有完善防空系統, 有二百幾架F-16,70萬裝備先進陸軍,  對住一個長期內戰, 只有幾十架SU-24, 十幾架米架29戰機. 只有不足十萬裝備落後既斜利亞, 仲要比炸死咁多人.

仲可以迫到土耳其主動求和同撤兵.

敍利亞幾時變到咁強勁架. 係展鑾兄咀下, 敍利亞都變成超越中俄既世界超級強國啦.

敍利亞殺死土軍, 但係土雞又會搵俄國傾停火同主動徹軍. .

我真係比你笑死啦

你比隔離隣居打, 你會唔會同樓下看更傾大家停火.

我真係好配服你仲可以上來柒既勇氣.

Airstrikes in Syria after Russian patrol hit by massive bomb

https://www.jpost.com/breaking-news/russia-says-joint-patrol-with-turkey-hit-by-bomb-attack-in-syria-634991

引用:
原帖由 香港扁扁的OL 於 2020-8-3 04:15 PM 發表

又係你話穿梭機塗汰, 所以美國唔怕中國俄國太空技術.

咁逆思維下, 美國用最強既武器部署係敵人家門口, 咁唔係驚係咩.

人地射導彈都可以拉埋穿梭機黎講, 咁我拉埋F22黎講都無你吹到天馬行空咁過份啦.

你唔明洗唔洗驗下腦呀. ...
咁你講射導彈嘛~
人地穿梭機飛幾多秘密任務
俄9都要山寨一架
人地兩襯家幾廿年導彈危機
THAAD叫“末段”防衛
MH370見你班友仔7吓7吓話你知冇人射過飛彈冇嘢爆過炸
MKV又係玩咗幾廿年
而家只需要X-37B
機械人識打筋斗做裝修又唔使食飯屙屎
以為軌道上面冇架生嘅
同以為雞蟲上東莞耕田一樣咁有腦囉
咁你係都要話人地勁=驚
唔通我唔俾你挪返拃沙咩~

引用:
原帖由 香港扁扁的OL 於 2020-8-3 04:12 PM 發表
台灣新聞又假, 中國新聞又假, 你既就最真啦一定.

Two Turkish soldiers killed in Syria on eve of key Moscow meeting

https://www.aljazeera.com/news/2 ... w-meeting-200304091 ...
最血腥4小時!美媒揭戰機齊出 美軍敘利亞殺200傭兵
18:022018/05/27 中時新聞網 蔡萱
美軍F-22戰機在敘利亞上空。(圖/U.S. Air Force)

敘利亞這些年對抗境內恐怖組織伊斯蘭國的硬仗因各國勢力的介入,讓這個文明古國彷彿演變為小型的世界大戰。近日美國媒體揭露在當時震驚全球造成至少200名親敘政府的民兵喪生的內幕,美軍在4小時的血戰中,出動各式軍機支援地面,最終讓地面的40名美軍無傷脫困。

這場造成超過200名傭兵喪生的行動,當中包含許多俄羅斯公民,曾在月前引發全球震驚,再加上事情曝光時正值俄羅斯大選,這讓當時各界擔心這冷戰時期的兩大死對頭,在敘利亞對抗的情勢恐怕會快速升高,引發全面戰鬥,不過對此美俄雙方當下都只低調回應。

美國《紐約時報》從最新獲得的資料與採訪中,揭露了美軍在2月7日面臨了部署到敘利亞對抗伊斯蘭國以來,單次最血腥的一場戰鬥,約有200-300名的民兵在此戰中喪生。五角大廈稱這場血戰是美軍在對抗親敘利亞政府民兵組織的一場自衛行動。

這場血戰事發當時約40名美國陸軍特種部隊三角洲部隊(Delta Force)及陸軍遊騎兵(Rangers),正在敘敘利亞與伊朗邊境代爾祖爾省(Deir al-Zour)的天然氣廠,指揮庫德族及阿拉伯軍隊作聯合特別行動,突然收到無人機情報顯示有上百名敘利亞親政府民兵正跨越幼發拉底河集結於不遠處。

儘管美軍監聽無線電時發現該民兵組織是以俄語溝通,但美軍在透過雙方在戰區所設避免衝突的熱線,向俄羅斯警告不要再集結士兵時,俄羅斯政府僅回覆對此不知情,也無法控制該親政府的民兵組織。

美國國防部長馬提斯(Jim Mattis)也在上個月的聽證會中表示,「當時俄羅斯在敘利亞的最高指揮向我們保證,那絕對不是他們的軍隊」。

最新文件揭露該這支民兵組織是親敘利亞政府的武裝分子,效忠於敘利亞總統阿薩德,包含部分敘利亞政府軍,但據美國情報單位情資顯示,大部分為瓦格納安全(Wagner Security)公司的俄羅斯傭兵。克里姆林宮經常透過該公司執行不想和政府牽扯上關係的任務。

到了傍晚已經有約500名士兵以及包括坦克及裝甲運兵車等27輛軍車集結並向美軍前進,為此美軍在卡達烏代德空軍基地的空中指揮中心以及五角大廈都密切監控,該地區附近的美國軍機飛行員也都進入全面戒備狀態。

除此之外,美軍在事發地32公里之外的任務支援基地,也有特種部隊綠扁帽以及海軍陸戰隊準備支援,他們組織了一支小型的反應部隊,準備了彈藥、反坦克飛彈、食物和水等物資。

到了晚間眾多民兵、3輛俄製的T-72坦克以及多輛50噸重載有125mm口徑槍管軍車步步逼近天然氣廠,並在11點左右以坦克、大砲、迫擊彈對天然氣廠展開攻擊,期間美軍再次要求俄方停火但仍無果。

慘!敘利亞俄羅斯聯軍激戰IS至少58死
不久後美軍包括F-22「猛禽」匿蹤戰機、F-15E 戰機、B-52 轟炸機、AC-130空中砲艇攻擊機以及AH-64阿帕契直升機都飛抵現場,在接下來3小時內,對民兵進行數十次空襲,同時海軍陸戰隊也在地面發射火箭砲予以還擊。

最後被圍困天然氣廠的40名美軍,在綠扁帽以及海軍陸戰隊趕抵現場的支援下,成功全身而退。

事後,俄羅斯政府僅低調表示在這場4小時的血腥衝突中,有約4-10名的俄羅斯公民死亡。敘利亞政府則稱有約100名政府軍喪生。但據最新曝光的文件中顯示有200-300名親政府武裝分子死於這場血戰。

How a 4-Hour Battle Between Russian Mercenaries and U.S. Commandos Unfolded in Syria

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-4 11:06 AM 發表

最血腥4小時!美媒揭戰機齊出 美軍敘利亞殺200傭兵
18:022018/05/27 中時新聞網 蔡萱
美軍F-22戰機在敘利亞上空。(圖/U.S. Air Force)

敘利亞這些年對抗境內恐怖組織伊斯蘭國的硬仗因各國勢力的介入,讓這個文明古國彷彿演變為小型的世界大戰。近日美國媒體揭露在當時震驚全球造成至少200名親敘政府的民兵喪生的內幕,美軍在4小時的血戰中,出動各式軍機支援 ...
係你話架喎, 台灣新聞假新聞喎.

宜家又引台灣新聞呀.

搬龍門呢家野你真係專家.

引用:
原帖由 香港扁扁的OL 於 2020-8-3 05:03 PM 發表
好慘呀

The two countries were on the brink of a direct confrontation after an airstrike in Balyun killed 34 Turkish soldiers. However, a ceasefire was agreed upon on  ...
死人有乜咁出奇?
講打仗死人邊個多得過牆國?
戰爭係政治手段
你以為細路仔邊個打邊個最後一下?

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-4 10:57 AM 發表

咁你講射導彈嘛~
人地穿梭機飛幾多秘密任務
俄9都要山寨一架
人地兩襯家幾廿年導彈危機
THAAD叫“末段”防衛
MH370見你班友仔7吓7吓話你知冇人射過飛彈冇嘢爆過炸
MKV又係玩咗幾廿年
而家只需要X-37B
機械人識打筋斗做裝修又唔使食飯屙屎
以為軌道上面冇架生嘅
同以為雞蟲上東莞耕田一樣咁有腦囉
咁你係都要話人地勁=驚
唔通我唔俾你 ...
其實你知唔知之前講過咩架啫, 唔知你可以loop 返上去架喎

你話美國穿梭機塗汰, 代表唔怕中俄技術.

咁同一道理, 我話美國將皇牌部署係人地門口代表好怕中國. 我用你果套理論咋.

咁美國有無部署過F22係波斯灣, 南美洲對住古巴, 委內瑞拉?

仲咩發爛渣講粗口啫.

咁激動我怕你心臟病發比天收架.

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-4 11:20 AM 發表

死人有乜咁出奇?
講打仗死人邊個多得過牆國?
戰爭係政治手段
你以為細路仔邊個打邊個最後一下?
最後果下咪土雞縮囉.

死人就緊, 你幫土雞打飛機 殺左俄軍機司, 但係用五十倍士兵補償返.

土雞都係有SO啦, 係展鑾兄睇法下.

阿Q到呢, 你不如改叫任Q鑾啦.

引用:
原帖由 香港扁扁的OL 於 2020-8-4 10:57 AM 發表

咦咩唔係假新聞啦??? 一話港台都有就轉口風. 你同港台好熟架????

一個有完善防空系統, 有二百幾架F-16,70萬裝備先進陸軍,  對住一個長期內戰, 只有幾十架SU-24, 十幾架米架29戰機. 只有不足十萬裝備落後既斜利亞, 仲要比炸死咁多人.

仲可以迫到土耳其主動求和同撤兵.

敍利亞幾時變到咁強勁架. 係展鑾兄咀下, 敍利亞都變成超越中俄既世界超級強 ...
射爆你就係射爆你有乜問題?
要世界第一先可以射爆你架?
又點柒柒得過軍版L?
你地個J嘴邊個唔係吹到赤共出神入化?

引用:
原帖由 香港扁扁的OL 於 2020-8-4 11:19 AM 發表

係你話架喎, 台灣新聞假新聞喎.

宜家又引台灣新聞呀.

搬龍門呢家野你真係專家.
根據你個龍門普京俾人射完都要黏土耳其啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]