• 瀏覽: 1,815
  • 回覆: 13
任職保險代理的「警二代」,3年多前因涉事受查期間,在警車上遭一名警長用粗口辱罵兼掌摑三下。涉案警長黃明偉經審訊後,今日(

呢個所謂警二代真係唔生性,摑幾巴好閒啫,又唔係亂棍扑頭, 又唔係水砲車顏射, 個警長就慘,乜都冇哂

補充: 証明香港警隊公平公正公開唔理犯人咩身份咩地位一視同仁依法辦事絕不姑息

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200731/bkn-20200731135459288-0731_00822_001.html

你不是包致金姪女
你是法官二代米無事囉

沉重代價。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mansek 於 2020-7-31 02:48 PM 發表

任職保險代理的「警二代」,3年多前因涉事受查期間,在警車上遭一名警長用粗口辱罵兼掌摑三下。涉案警長黃明偉經審訊後,今日(

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200731/photo/bkn-20200731135459288-0731_00822_001_01b.jpg?20200731135504

呢個所謂警二代真係唔生性,摑幾巴好閒啫,又唔係亂棍扑頭,  ...
狗官
食霸王雞都無事啦
拍下塊面要坐3個月仲咩都無曬?
正狗官

彩虹憍再會, 延續未完情
領養請在面書搜尋Olausen Lisa

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mansek 於 2020-7-31 02:48 PM 發表

?20200731135504

呢個所謂警二代真係唔生性,摑幾巴好閒啫,又唔係亂棍扑頭,  ...
佢老豆係伙記
仲可能高級啫~
試吓係政治犯(即係你地口中曱甴)
打到斷晒骨白恤衫都話冇嘢發生啦~
香港警隊有乜可能公平公正不問身份地位?
係就拉咗李何石3人啦
傻嘅都唔信

引用:
原帖由 武山義尚 於 2020-8-1 12:47 PM 發表

你不是包致金姪女
你是法官二代米無事囉
不能認同更多

回覆 引用 TOP

引用:

?20200731135504

被告掌摑李的原因是出於發洩情緒,作為懲罰李不合作的手段。

“不合作”只可加控一項“阻差辦公”罪,
“不合作”不是公僕可以毆打納稅人的理由。

有這種持械“公僕”,PK 凳和 777 應該切腹謝罪。

但李家超沒必要切腹謝罪。
因為保安局(英語:Security Bureau,縮寫為SB)

你的天國近了,
請黑狗,藍屍,小粉紅,五毛等趁早悔改,
更要趕快還債。

回覆 引用 TOP

判刑合理

回覆 引用 TOP

我又諗起包至金侄女,i need to leave.跟手打差人一巴。

回覆 引用 TOP

警二代體質咁差,摑幾巴已經唔掂,遇上曱甴私了可能臉部變形 

探討貧富懸殊及社會動盪的根源:
時代精神三部曲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 武山義尚 於 2020-8-1 12:47 PM 發表

你不是包致金姪女
你是法官二代米無事囉
cannot agree more

--- Winners turn Market Liquidity into Tangible Capital

回覆 引用 TOP

抵死

回覆 引用 TOP

知法犯法
法官帶出正面訊息

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

回覆 引用 TOP

鎚仔襲警,唔認罪,冇悔意,都只係感化

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來