• 瀏覽: 1,464
  • 回覆: 18
取消BNO人中國國籍同香港永久居民身份,香港即刻多200-300萬難民,200-300萬難民唔可以工作只能靠政府養,後果真係不堪設想。

目前 在港持有BNO的人 才不到35萬。
況且 在中國的地方,不承認中國政府,不如走吧!

引用:
原帖由 paoon 於 2020-7-31 02:23 PM 發表
取消BNO人中國國籍同香港永久居民身份,香港即刻多200-300萬難民,200-300萬難民唔可以工作只能靠政府養,後果真係不堪設想。
走啦,大蔭帝國叫你過去啊,使乜做難民唧...去到有屋俾你,個個月派錢俾你使,仲搵埋鬼妹跟頭跟尾添..點解要留香港吖?

去到 2019 年, 香港得幾萬人仲持有有效BNO, 一般都過晒期.

點解仲有人咁戇鳩吹二百萬? 作大作到慣?

黃屍又話好響往民主既 做乜賴死o係獨裁專制既香港呀

其實中共要取消BNO人中國國籍唔該快D,根據現行英國法律,BNO人被取消中國國籍即變BC,連5+1都慳返。
係就快,唔該。

樓主唔好咁多幻想

無人咁得閒去查香港邊個有有效既BNO
只會針對長期離開香港既人, 查下佢地係咪BNO, 係的話就拜拜.

不過, 如果政府真係掌握邊個持有有效BNO, 咁唔該樓主諗下英國佬有幾可靠
畢竟持有人資料香港同中國政府都無存檔,BNO申請亦係直寄英國,咁D 資料只能係英國佬放出黎

樓主, 你首先要脫離窮撚呢個行列先....
呀唔係, 首先要有BNO 先

引用:
原帖由 paoon 於 2020-7-31 03:29 PM 發表
其實中共要取消BNO人中國國籍唔該快D,根據現行英國法律,BNO人被取消中國國籍即變BC,連5+1都慳返。
係就快,唔該。
你做唔野,中央咪無咁快取消bno囉!

有BNO一系即走, 一系取消.

何來難民.

引用:
原帖由 lpj88 於 2020-7-31 05:53 PM 發表
有BNO一系即走, 一系取消.

何來難民.
就係驚佢地用特區護照返返嚟香港

引用:
原帖由 paoon 於 2020-7-31 02:23 PM 發表
亂港派一面仇中反中,
一面死皮賴臉買大陸生產的口罩,喝大陸水,吃大陸食材,
你說亂港泛民賤不賤,
還真是賤

快西D走啦!去大陰蒂國奶西啦,好行夾唔送!

無錢你去邊度都係難民啦!
走路要靠BNO?

引用:
取消BNO人中國國籍同香港永久居民身份,香港即刻多200-300萬難民,200-300萬難民唔可以工作只能靠政府養,後果真係不堪設想
可以驅逐出境,送去英國

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]