• 瀏覽: 11,389
  • 回覆: 196
+12
引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-1 10:38 AM 發表

Mig1.44嘅身軀
F-22嘅外衣
米格1.44都不是一款定型機,未研究完成,從來未量產過,一個失敗的研發中產品不能算山寨。

引用:
原帖由 輪皇 於 2020-8-1 10:44 AM 發表

米格1.44都不是一款定型機,未研究完成,從來未量產過,一個失敗的研發中產品不能算山寨。
山寨了就是山寨了

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-1 10:50 AM 發表

山寨了就是山寨了
可能會有多少外型參考但一定唔會山寨,因米格1.44是幾十年前的產品,當時根本未有5代機,山寨不是只有外型,隱形材料,電子儀器,飛控系統,當時的蘇聯一定冇,如果只是外表相似就話山寨只能證明你是“軍盲”。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-1 10:50 AM 發表

山寨了就是山寨了
外形都唔似,米格1.44進氣囗在底部,殲20在2旁。
https://zh.wikipedia.org/wiki/米格1.44戰鬥機

引用:
原帖由 輪皇 於 2020-8-1 11:02 AM 發表

可能會有多少外型參考但一定唔會山寨,因米格1.44是幾十年前的產品,當時根本未有5代機,山寨不是只有外型,隱形材料,電子儀器,飛控系統,當時的蘇聯一定冇,如果只是外表相似就話山寨只能證明你是“軍盲”。 ...
都說了是山寨身軀
你才是軍盲

引用:
原帖由 輪皇 於 2020-8-1 11:25 AM 發表

外形都唔似,米格1.44進氣囗在底部,殲20在2旁。
https://zh.wikipedia.org/wiki/米格1.44戰鬥機
還狡辯甚麽

F22 是一隻設計錯誤的裝飾品。

設計是制空戰鬥機,但腳短而且身嬌肉貴,部署和制空範圍受嚴重限制,為轟炸機/預警機護航又跟不上航程。講戰鬥,彈量少,光電設備和通訊互聯落後新科技。狗鬥重搞笑,要打開彈倉來玩機動。

一隻趕不上時代的殘次品戰機,要來擺都要燒錢燒到怕,封存好過啦,比乜鬼。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-1 11:33 AM 發表

還狡辯甚麽
外形唔似都叫山寨?哈哈,軍盲,現在的民航機都係一個樣,都係山寨?
你不如話有機身,有機翼,有引擎的戰機都係山寨。

引用:
原帖由 輪皇 於 2020-8-1 13:09 發表

外形唔似都叫山寨?哈哈,軍盲,現在的民航機都係一個樣,都係山寨?
夏蟲不可語冰也

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-7-31 11:26 AM 發表
我想F-22進駐亞洲前,飛機能不能適應濕度、溫度等事情,飛機工程師大概早已心中有數吧。
要照顧佢相當麻煩,妹仔仲大過主人婆。

引用:
原帖由 輪皇 於 2020-8-1 01:09 PM 發表

你唔抄埋F-18果啲?
搵民航機同combat fighter比
你才是徹頭徹尾的軍盲。

引用:
原帖由 機龍 於 2020-8-1 01:17 PM 發表

夏蟲不可語冰也
完全正確吖
對airframe planform毫無基本認識
初初想話人家只係試驗機
山寨了也唔算數的賴皮概念

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-1 02:52 PM 發表

你唔抄埋F-18果啲?
搵民航機同combat fighter比
你才是徹頭徹尾的軍盲。
我係話你知就算外形一樣都不能叫山寨,又唔見波音告空巴或空巴告波音?
更何況外形都不似,你唔係軍盲係咩呢?

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-1 10:50 發表

山寨了就是山寨了
如果只知F-22功能,仿効及針對其功能,也是靠自己技術。你又可以話中方偷技術,咁你一定知道係軍火商裡面咩人出賣給中方啦?去舉報吖笨~

引用:
原帖由 輪皇 於 2020-8-1 03:01 PM 發表
我係話你知就算外形一樣都不能叫山寨,又唔見波音告空巴或空巴告波音?
更何況外形都不似,你唔係軍盲係咩呢?
真軍盲果然點極唔明
你抄埋架Su-47都可以說不是山寨
面皮夠厚便是
民航機個百年conventional config已經係基本書本知識
看你從一張白紙開始學習的話說抄了前人學識要咁拗亦無不可
就算民航機古往今來都有不同嘗試
不贅

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]