• 瀏覽: 11,394
  • 回覆: 196
+12
引用:
原帖由 輪皇 於 2020-8-10 09:31 發表
AV-8「獵鷹II式」(英語:AV-8 Harrier II)是美國引自英國航太的獵鷹式戰鬥攻擊機版本。AV-8是美國海軍陸戰隊的現役攻擊機,能夠短距起飛/垂直起降(STOVL)。該攻擊機由英國航太公司設計,麥道公司製造。
正確來說"Harrier II"不是AV-8而是AV-8B,AV-8是最早期由Hawker Siddeley開發的"Harrier"
另外英國Aerospace開發的不是AV-8B而是作為"Harrier"艦載版的"Sea Harrier",AV-8B則是由McDonnell Douglas開發的另一款艦載版;後來因為AV-8B性能較好而被英國海軍採用並由Aerospace生產英國版的AV-8B
所以AV-8B"Harrier II"正確來說是"由McDonnell Douglas開發,McDonnell Douglas及Aerospace生產"

引用:
原帖由 cnfr 於 2020-8-10 03:49 PM 發表

抄功課係邊個講嘅?呢啲咪小學雞囉。
總之你地就係自己講咁又唔算咁又唔算

引用:
原帖由 cnfr 於 2020-8-10 03:51 PM 發表

係蘇聯國內以至東歐共産集團內都冇好似歐美之間跨大西洋嘅高速客運需求。
concord香港都飛過
有錢就有得坐嘅高檔嘢嚟
唔同俄佬閪機一出場就表演炒機搵鬼坐

引用:
原帖由 erkc 於 2020-8-10 05:29 PM 發表

正確來說"Harrier II"不是AV-8而是AV-8B,AV-8是最早期由Hawker Siddeley開發的"Harrier"
另外英國Aerospace開發的不是AV-8B而是作為"Harrier"艦載版的"Sea Harrier",AV-8B則是由McDonnell Douglas開發的另一款艦載版;後來因為AV-8B性能較好而被英國海軍採用並由Aerospace生產英國版的A ...
所以美帝不是抄
係自主研發

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-11 11:24 AM 發表

總之你地就係自己講咁又唔算咁又唔算
係你講抄功課先咋,我哋咪遷就吓你嘅水平講吓囉。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-11 11:28 AM 發表

concord香港都飛過
有錢就有得坐嘅高檔嘢嚟
唔同俄佬閪機一出場就表演炒機搵鬼坐
炒機未必係關佢事喎,係人家撞過嚟之嘛。

引用:
原帖由 cnfr 於 2020-8-11 02:29 PM 發表

係你講抄功課先咋,我哋咪遷就吓你嘅水平講吓囉。
係我就緊你地水平咋~

引用:
原帖由 cnfr 於 2020-8-11 02:32 PM 發表

炒機未必係關佢事喎,係人家撞過嚟之嘛。
炒咗就係炒咗
唔好雙重標準
and唔炒都係垃圾啦~

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-11 02:33 PM 發表

係我就緊你地水平咋~
咁樣啦,邊個講先邊個就係畜牲,OK?

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-11 02:35 PM 發表

炒咗就係炒咗
唔好雙重標準
and唔炒都係垃圾啦~
人哋要撞過嚟,佢係大飛機點避呀?

引用:
原帖由 cnfr 於 2020-8-11 02:36 PM 發表

咁樣啦,邊個講先邊個就係畜牲,OK?
你地係咪得啲咁嘅小學雞嗌交邏輯?

引用:
原帖由 cnfr 於 2020-8-11 02:38 PM 發表

人哋要撞過嚟,佢係大飛機點避呀?
總之就係炒咗
and唔炒都係閪機1架

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-11 02:38 PM 發表

你地係咪得啲咁嘅小學雞嗌交邏輯?
咁啫係你講先啦,邊個係小學雞一目了然。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-11 02:39 PM 發表

總之就係炒咗
and唔炒都係閪機1架
邊個空難死得人多邊個咪閪機囉。

引用:
原帖由 cnfr 於 2020-8-11 02:39 PM 發表

咁啫係你講先啦,邊個係小學雞一目了然。
我費事理你

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]