• 瀏覽: 8,747
  • 回覆: 108
+2
據研究機構Canalys公佈數據,中國企業華為2020年第二季出貨5,580萬部手機,超過三星電子的5,370萬部,躍居全球最大手機銷售商。《路透》週四(30日

如果唔係冇左谷歌huawei一早已經登頂

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/504773?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

陰公了,有人又會好唔開心了。
引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-7-31 09:00 AM 發表
據研究機構Canalys公佈數據,中國企業華為2020年第二季出貨5,580萬部手機,超過三星電子的5,370萬部,躍居全球最大手機銷售商。《路透》週四(30日

/h51DOkD50jchzrw8AgwpgG6eb8B_b9K-Dil4ew4pe ...

淘咗部華為,應該呢兩日到,期待!

估唔到國力世界第一既華盛頓偽民主政權傾盡全球可動用既力量去打壓一間中小企都搞唔掂

呢次市場事小,面子事大啊,叫其他偽民主傀儡政權點放心跟佢搵食

中國十幾億人,攪得掂本土市場根本已經唔會執。你唔見Wechat、百度執?所以打壓華為可能令佢世界上market share有影響,但market share同盈利係兩回事,唔係sales越大就一定越賺錢。

引用:
原帖由 numan123 於 2020-7-31 09:18 AM 發表
中國十幾億人,攪得掂本土市場根本已經唔會執。你唔見Wechat、百度執?所以打壓華為可能令佢世界上market share有影響,但market share同盈利係兩回事,唔係sales越大就一定越賺錢。 ...
無錢賺就唔會拎到過千億,只係為左做研發啦

放棄gms吧,遲些中國會出招,國產全用 HMS和鴻蒙

第一系中國華為, 第二唔系美國蘋果, 系南韓三星.

美國蘋果唔知排第幾.

我意思係打壓華為唔係咁易只要佢做好中國市場。華為一年利潤已經六百幾億,乜你覺得千億攪科研好多?
引用:
原帖由 oyear 於 2020-7-31 09:20 AM 發表

無錢賺就唔會拎到過千億,只係為左做研發啦

華為打不死嗎咁犀利既

愈打壓愈好賣

唔好剌激黃人,佢地好多有情緒問題

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-7-31 09:02 AM 發表
陰公了,有人又會好唔開心了。

佢地又會講出貨量唔等於消售量 ..

哈哈哈哈哈哈

引用:
原帖由 numan123 於 2020-7-31 09:27 AM 發表
我意思係打壓華為唔係咁易只要佢做好中國市場。華為一年利潤已經六百幾億,乜你覺得千億攪科研好多?

人地係年年都泵甘多錢攪研究
千億一間企業做研發都仲話唔多。

引用:
原帖由 numan123 於 2020-7-31 09:18 AM 發表
中國十幾億人,攪得掂本土市場根本已經唔會執。你唔見Wechat、百度執?所以打壓華為可能令佢世界上market share有影響,但market share同盈利係兩回事,唔係sales越大就一定越賺錢。 ...

華為一年銷二億部

已經是p

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]