• 瀏覽: 8,816
  • 回覆: 108
+2
引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-7-31 01:58 PM 發表
中國人口多,貧窮人數多,唯有局住買華為呢啲低端垃圾電話,有錢都係買iPhone
就好似Benz咁,銷量係無Toyota咁高㗎,咁又代表咩呢?好嘢都係重質不重量 ...
On9,iPhone 咪又係中國做😂😂

引用:
原帖由 加燦 於 2020-8-1 07:12 AM 發表

你呢啲正式係低端人口嘅思維? 一部手機值幾錢呀?買手機都要考慮價錢, 真陰功:')

我就係買得起而唔買Benz寶馬嘅人. 一般Benz咪同部本田CR-V差三四萬加幣, 就算買部高一級嘅都係差十萬八萬, 有乜大不了? 但想起一入車房就會被佢哋劏一兩千, 同本田嘅百零蚊真係差天共地. 唔係俾唔起, 但條氣唔順, 所以唔會買. 而且我唔係喜歡揸車嘅人, 車只用來代步, CR-V好適合我 ...
有錢買benz正窮人思維,benz係德國做的士架渣,有錢梗係起碼揸波子啦

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-7-31 05:02 PM 發表

中國人真係勁,將中國肺炎從中國傳播去歐洲再傳播到美洲,厲害了我的蟈
美國肺炎不停播毒!!美國狗連口罩都唔帶

有無谷歌都無問題,而家Nova 7快樂使用中。

引用:
原帖由 numan123 於 2020-7-31 05:20 PM 發表
我有個黃親戚四十幾歲日日仲買毒果報紙,但就同我講華為影相好靚…😂

機王拍照

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 31-7-2020 09:00 AM 發表
據研究機構Canalys公佈數據,中國企業華為2020年第二季出貨5,580萬部手機,超過三星電子的5,370萬部,躍居全球最大手機銷售商。《路透》週四(30日

如果唔係冇左谷歌huawei一早已經登頂 ...
回想起當年中國推數碼電視廣播,唔肯用歐美現有ATSC或DVB-T制式,堅持搞自家的DTMB 制式 (原名DMB-T/H),固然要避免俾專利版權使用費,亦係驚整個產業要睇人面色
當日有香港科技界曾批評此舉,話同國際標準唔相容,冇其它電視廠商支援....... blah, blah, blah
今日睇下死鬼佬點封殺我地,慶幸當日決定
北斗系統取代GPS亦係同一道理

引用:
原帖由 juniorcow 於 2020-8-1 12:07 PM 發表
有無谷歌都無問題,而家Nova 7快樂使用中。
收左支牌五毛發一個貼,依家連大陸仔都唔肯買,無人買支牌華為存庫就第一,都就快執笠.

特狼狗已成華為星級代言人

華為有今天,特狼狗功勞不少

華為真是強

請問華為app。有無youtube,whatsapp,Facebook?

華為比件自己同個仔都破產既on9燈神燒若完燈完想唔世界第一都幾難

身邊真係冇朋友用三叔,多數其果粉,華為

咁好賣,又話玩Boycott華為既?
唔玩啦!?

引用:
原帖由 閘總智囊 於 2020-7-31 09:33 AM 發表

咪係囉,唔係果班口說愛國,機就用外國既仆街,華為1早係世界1哥啦
你睇埋最民主嘅美國同印度銷售先啦.....

引用:
原帖由 跟我買8100 於 2020-7-31 12:37 PM 發表
傻西先會用大陸機
咁你又用中國香港的網站?又住在中國香港?
以你定義都係工個正宗傻西.....
我就覺得華為手機及pad都算係好用,亦唔覺得用華為係傻西

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]