• 瀏覽: 1,858
  • 回覆: 32
+3
全日堂食禁令激起民憤,政府專家顧問之一、香港大學微生物學系講座教授袁國勇接受傳媒訪問時表示,堂食禁令原意是正確,但理解市...

用外賣飯盒,但唔環保,而且產生很多膠,不如自備飯盒和餐具。

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200730/mobile/bkn-20200730191138661-0730_00822_001.html

難道用外賣飯盒,而個個人都除嗮口罩坐埋一齊吃飯就唔會傳染?你哩個係飯盒啊,唔係滅菌盒啊

引用:
原帖由 Doraemon1217 於 2020-7-30 09:18 PM 發表
全日堂食禁令激起民憤,政府專家顧問之一、香港大學微生物學系講座教授袁國勇接受傳媒訪問時表示,堂食禁令原意是正確,但理解市...

?20200730191803

用外賣飯盒,但唔環保,而且產生很多膠,不如自 ...
袁醫生 . 你盡快去睇精科啦 . 病向淺中醫呀 ..

呀邊個邊個磚家話,病毒識得邊度唔會傳播?

佢都都痴能線

用外賣盒就得, 咁跑步油etc點解唔得先

越黎越覺得呢個磚家好撚煩

全部人走去學校食, 咪變相又係堂食 同係大家樂堂食又有乜分別 仲要冇冷氣

袁x講少句全日禁食你有份倡議的!衰左又閙政府!

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2020-7-31 09:16 AM 發表

袁醫生 . 你盡快去睇精科啦 . 病向淺中醫呀 ..
你睇下佢,大熱天時着幾多衫。

引用:
原帖由 redredeapple 於 2020-7-31 09:19 AM 發表
袁x講少句全日禁食你有份倡議的!衰左又閙政府!
磚家不會孭鑊的

有衰一定係政府

開放左學校啲廁所會否佈滿塗鴉?

引用:
原帖由 Doraemon1217 於 30-7-2020 21:18 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200730/photo/bkn-20200730191138661-0730_00822_001_01b.jpg?20200730191803

用外賣飯盒,但唔環保,而且產生很多膠,不如自 ...
自備盒有衛生問題,唔係間間都想你自備

佢講果D意見同我阿媽講一樣,不過我阿媽無出糧

引用:
原帖由 Domson 於 2020-7-31 09:14 AM 發表
難道用外賣飯盒,而個個人都除嗮口罩坐埋一齊吃飯就唔會傳染?你哩個係飯盒啊,唔係滅菌盒啊
比較呀CHING !!!   
飯盒比圍埋叫餸食飯安全呀!!
你問醫生佢直頭想你唔出街等疫情過添啦...但唔得丫嘛!!!!!!!

CHING呢D就係咩都批評既人黎...講多都係無用.解釋又係多餘...

鳩噏當秘笈

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]