• 瀏覽: 3,491
  • 回覆: 52
+6
12名民主派參選人今天(30日)下午3時許陸續接獲選舉主任通知被取消參選資格。在去年區議會選舉中已經被拒入閘黃之鋒再度被DQ。黃之鋒形容今次DQ規模超出所有人的預計,形勢嚴峻。他表示,政權大規模取消參選資格的舉動,無異於選舉舞弊,國際社會對是次中共的舉動,定必看在眼內。他預料政府下一步會借疫情來取消選舉。以民主派名義參選新界東選區的何桂藍亦被選舉主任通知參選資格無效,她早前被選舉主任問及曾參與「抗爭派立法會參選人立場聲明」,被質疑「義無反顧的反對國安法」代表她並非真誠擁護基本法,故不接納她符合參選資格............

奸邪妖獸作惡多端,還敢諸多狡辯。可惡,可惡!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/504778/立法會選舉-黃之鋒何桂藍被dq-黃斥大規模dq無異於選舉舞弊

又國際社會 佢真係以為自己係美國派嚟香港嘅發言人

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-7-30 07:12 PM 發表
左一句美國
右一句國際社會
仲唔係勾結外國勢力干預特區內政?
一DQ 即刻現形

憑乜野入立法會、都痴撚線、你係乞衣黎架

唔係一早話一國一制咩, 仲選?
走啦, 再唔走拉9埋你..

(唔係, 呢個坐完先好走)

宜家係明DQ你班曱甴,你地吹咩,你地除左硬食仲做到D咩
快手去叫你主人加大制裁力度啦宜家唔怕你主人制裁呀傻仔曱甴

政棍口掛嘴邊為市民服務爭取權益 種種行徑只為自身政治得益 日后計謀只顧抗爭不顧市民健康安危 毛恥之極🤔

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-7-30 07:09 PM 發表
12名民主派參選人今天(30日)下午3時許陸續接獲選舉主任通知被取消參選資格。在去年區議會選舉中已經被拒入閘黃之鋒再度被DQ。黃之鋒形容今次DQ規模超出所有人的預計,形勢嚴峻。他表示,政權大規模取消參選資格的舉動,無異於選舉舞弊,國際社會對是次中共的舉動,定必看在眼內。他預料政府下一步會借疫情來取消選舉。以民主派名義參選新界東選區的何桂藍亦被選舉主任通知參選資格無效,她早前被選舉主任問及曾參與「抗 ...
條PK外國走狗被DQ即話要同外國搞香港...又一次證明DQ係正確嘅做法...其他都要DQ埋先係最好嘅方法幫香港人.

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-7-30 07:12 PM 發表
美國養大嘅反中臥底

我都唔知香港的標準,係點樣訂立嘅?嗰啲立法會同埋區議會議員,有案底都可以參選?如果比鄰近國家或者地方知道,真係笑大人個口啦!

一日唔清走哂畜牲,香港唔會回復正常運作

引用:
因為連登班曱甴承認自己廢到咩都做唔到,暴動又怕被捕,出黎膠叫又被人恥笑,過街老鼠咁款

唯有一切都指望「國際」

看來大妖要復出了,再玩雷x行動搞分票,叫人投邊個果個,報復DQ唔出得選嘅人

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2020-7-30 08:02 PM 發表

因為連登班曱甴承認自己廢到咩都做唔到,暴動又怕被捕,出黎膠叫又被人恥笑,過街老鼠咁款

唯有一切都指望「國際」
事事都國際, 仲唔去國際選議員, 選乜Q野香港議員

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]