• 瀏覽: 5,923
  • 回覆: 90
+3
為左阻止反對派入立法會無所不用其極,一連DQ 12個反對派候選人,美其名為防止港獨同分裂國家為由,實際政府連半句反對自己嘅聲音都容不下
不如以後立法會改稱香港全國人大常委,只有建制派可以參與,以後所有法例偏幫建制派同中共,理L得香港人死!
連唯一合法表達訴求嘅渠道都斷絕,唔好怪點解香港上演越黎越多街頭暴力

我只知國安法通過後
好多泛民轉呔
少左街頭暴力

但而家胡亂DQ民主派者係又迫佢地走向激進
政府已經夠無能
仲衰到連反對聲音都容不下

引用:
原帖由 唔想知道你個名 於 2020-7-30 05:58 PM 發表
政府已經夠無能
不要倒果為因
被DQ的一批根本就是激進
只是為入閘扮温和

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2020-7-30 06:11 PM 發表

不要倒果為因
被DQ的一批根本就是激進
只是為入閘扮温和
激進又如何?都應該有發聲嘅空間
口講怕危害國家怕立法會癱瘓
實則唔想聽到反對聲音
立法會最好盲目通過任何議案,不論係咪合理

引用:
原帖由 唔想知道你個名 於 2020-7-30 06:15 PM 發表

實則唔想聽到反對聲音
" 發聲的空間” 並不是無限大的

可以大到講香港獨立及推翻共產黨都得
更不包括堵路放火襲警呀

依家係立法會盲目否決任何議案呀

有嘅你班人唔珍惜,無咗你就大叫可惜,早知今日何必當初!

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2020-7-30 05:56 PM 發表
我只知國安法通過後
好多泛民轉呔
少左街頭暴力
中央說是要牠們知道轉呔都沒有用, 別以為扮下就可以做議員, 食政府反政府.
條氣唔順? 可以再攪街頭暴力, 看看結果如何?

引用:
原帖由 唔想知道你個名 於 2020-7-30 06:15 PM 發表

實則唔想聽到反對聲音
呢啲係反對聲音?
呢啲係破壞社會,毀滅緊前人幸苦苦建立嘅香港呀!!!

我諗唔到有咩原因可以激進到邀請外國黎制裁香港。如果咁樣都可以比佢入閘,我諗係全世界任何地方都講唔通。

同埋唔好再用民主黎做擋箭牌,泛民嘅行為比極權還要極權

引用:
原帖由 唔想知道你個名 於 2020-7-30 05:58 PM 發表
政府已經夠無能

引用:
原帖由 唔想知道你個名 於 2020-7-30 05:50 PM 發表
為左阻止反對派入立法會無所不用其極,一連DQ 12個反對派候選人,美其名為防止港獨同分裂國家為由,實際政府連半句反對自己嘅聲音都容不下
不如以後立法會改稱香港全國人大常委,只有建制派可以參與,以後所有法例偏幫建制派同中共,理L得香港人死!
連唯一合法表達訴求嘅渠道都斷絕,唔好怪點解香港上演越黎越多街頭暴力 ...
咁簡單嘅陽謀都拆唔掂,你地泛暴港獨派點同中央玩呀?

首先. 樓主連常委係乜都唔知就鳩up.

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 唔想知道你個名 於 2020-7-30 17:50 發表
連唯一合法表達訴求嘅渠道都斷絕,唔好怪點解香港上演越黎越多街頭暴力 ...
黑社會,丐幫,呃死人錢,呃人捐獻,恐嚇老人家,教人做炸彈,放火,搶劫都在魚村當區義員。對這十二名同類策劃者不公平。

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]