• 瀏覽: 5,929
  • 回覆: 90
+3
引用:
原帖由 唔想知道你個名 於 2020-7-31 15:37 發表

非也
一路係中共暗中收緊一國兩制,我地要捍衛番自己權益
永久維持一國兩制我地要廢除功能組別
普選行政長官
你要真普選行政長官,任意選一個犯民港獨美🐶都做得特首,就係違反基本法,破
壞一國兩制,因為邊個做特首係由中央守尾門,選左出黎要由中央任命,犯獨🐶就唔駛指意,選左出黎中央都唔會任命。

你D所謂「自己嘅權益」,就係唔可以任意選隻犯獨🐶做特首。

你要普選?畀幾個中央會任命嘅親中派你選,何君堯,譚惠珠,張建宗,就算一人一票都冇所謂,要唔要?

唔得?你要毛婆,痴瘋,好癲三個候選人?你估得唔得?

基本法全文
https://www.basiclaw.gov.hk/tc/basiclawtext/chapter_4.html
第四十五條
香港特別行政區行政長官在當地通過選舉或協商產生,由中央人民政府任命

引用:
原帖由 cctat 於 2020-8-1 03:39 PM 發表
泛暴,黑暴,曱甴死全家!
藍屍,五毛,小粉紅死全家!

引用:
原帖由 輪皇 於 2020-8-2 01:11 AM 發表

為咗消滅黑暴任何用手段都唔介意
咁就唔好介意俾人用"任何手段"滅聲

引用:
原帖由 唔想知道你個名 於 2020-7-30 05:58 PM 發表
但而家胡亂DQ民主派者係又迫佢地走向激進
政府已經夠無能
仲衰到連反對聲音都容不下
之前己經炸彈自動步槍 仲想點激進?班友玩到咁大 自作孽不可活, 現在bno可入籍 咪去回歸大英帝國懷抱囉

引用:
原帖由 唔想知道你個名 於 2020-8-5 10:42 AM 發表

你美爹用緊手段滅抖音的聲啦

第時將睇唔到美國的美麗風景線

不過
我諗你唔介意的

又香港又全國
其實你識唔識架

引用:
原帖由 唔想知道你個名 於 2020-7-30 05:50 PM 發表
為左阻止反對派入立法會無所不用其極,一連DQ 12個反對派候選人,美其名為防止港獨同分裂國家為由,實際政府連半句反對自己嘅聲音都容不下
不如以後立法會改稱香港全國人大常委,只有建制派可以參與,以後所有法例偏幫建制派同中共,理L得香港人死!
連唯一合法表達訴求嘅渠道都斷絕,唔好怪點解香港上演越黎越多街頭暴力 ...
希望你講得岩啦

引用:
原帖由 唔想知道你個名 於 2020-8-5 10:41 AM 發表
藍屍,五毛,小粉紅死全家!
威嚇實施恐怖襲擊?

引用:
原帖由 唔想知道你個名 於 2020-7-31 02:55 PM 發表
奪權有咩問題
奪權一定係港獨?
奪權一定係禍害香港?
而且權力被奪係你地藍絲建制廢, 失民心, 關人咩事
害死香港人

倒轉咪你廢囉,嘈乜野

引用:
原帖由 唔想知道你個名 於 2020-7-31 03:37 PM 發表

非也
一路係中共暗中收緊一國兩制,我地要捍衛番自己權益
永久維持一國兩制我地要廢除功能組別
普選行政長官
你有你既一國兩制
我有我既一國兩制
最後一國兩制係乜野? 中央說了算。

引用:
原帖由 唔想知道你個名 於 2020-7-31 03:39 PM 發表
禁絕反對派 = 變相獨裁香港需要民主
為反而反既反對派,根本目的就係害死香港,當然要禁
睇下英國,就算反對黨都叫做「忠誠反對派」,可以為政策爭拗,但唔可以屌9英女皇架
如果你地做到尊重中央,只係為民生政策抗爭,肯定可以留低

引用:
原帖由 唔想知道你個名 於 2020-8-5 10:42 AM 發表
你既然明白,上黎鳩up為乜呢

引用:
原帖由 nigel212 於 2020-8-5 13:06 發表

玩恐嚇?
玩大啲喇!感謝你爭取提早一國一制!
一國一制要快D來,全靠D犯民黃屍黑暴

引用:
原帖由 starr 於 2020-8-5 11:46 AM 發表

威嚇實施恐怖襲擊?
唔知係邊D人成日貶稱對家係某種昆蟲同大叫"黑暴死全家"?
仲成日話要射殺佢地

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]