• 瀏覽: 5,306
  • 回覆: 87
本主題由 motivation 於 2020-7-31 11:54 AM 移動
引用:
原帖由 理+誠 於 2020-7-30 18:11 發表

以前都唔識"華為"係乜水,以為係山寨廠仔牌子;多得尾角佬免費宣傳,先知佢咁勁。
記得 2013 年 10 月係旺角,所有店夾埋得二款華為機,一部 $21XX ,另一部 $28XX 。
到佐 2016 ,華為已經同喪星唉瘋鼎足而立。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 laiking888 於 2020-7-30 06:26 PM 發表

支爆牌連啲大陸仔都未必買, 唔知邊個會買???
呢D覆帖笑下算. 失陪.

莫聽穿林打葉聲, 何妨吟嘯且徐行, 竹杖芒鞋輕勝馬, 誰怕 ? 一簑烟雨任平生. 料峭春風吹酒醒, 微冷. 山頭斜照卻相迎, 回首向來蕭瑟處, 歸去, 也無風雨也無晴.

回覆 引用 TOP

華為知名度增加太快

回覆 引用 TOP

吹到識飞也沒用⋯客路細 

西人有可口可乐,佢有可防可控

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 laiking888 於 2020-7-30 06:16 PM 發表

支牌華為唔係連大陸仔都未必買,就快執笠,重亂吹世界第一
見你講我就開心,無奈個鳩樣

好期待華為Mate 40 Pro. 5G配合高強拍攝能力...

mate40

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hwwong 於 2020-7-30 06:39 PM 發表

好期待華為Mate 40 Pro. 5G配合高強拍攝能力...
最期 P50 液態鏡頭,可能會為 DC 仔帶黎新氣象

回覆 引用 TOP

主打中價機,用14納米CPU。

回覆 引用 TOP

没有美国打压 ,去年华为就能做到全球第一  

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2020-7-30 06:04 PM 發表

原來實情無左 google 更受歡迎
好多人講冇咗 Google , 手機會順啲...

引用:
原帖由 想出聲 於 2020-7-30 09:02 PM 發表

好多人講冇咗 Google , 手機會順啲...
莫非係少左啲監控功能既關係!?

香港曱甴,時代垃圾。

華為好早期已同老電合作出3G機啦

今天不努力工作,明天就要找工作

回覆 引用 TOP

有美國政府及大腫桶做品牌代言人, 華為冇得輸.

人生有很多沒有道理的事情                这里是中国
預料之內的事沒有發生                     This is China
預料之外的事卻發生了                  中国 - 最炫民族风
如是我聞 必作如是觀

回覆 引用 TOP

我7月24日才買,應該未計我。 

https://mobile.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29249854

我認知的佛法 link

耳: Atrix/su ax7/su ax01 + E4c/GMP 8.35D
音: CS-725+MA BX2
手: BALL CM1011c
機: MBP/iPad4

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]