• 瀏覽: 6,844
  • 回覆: 87
+3
引用:
原帖由 中國香港001 於 2020-7-30 06:15 PM 發表

我已經有一部Mate10,仲好順電又夠,本身可以唔換,但點都搵個藉口以示支持華為。
我都係, 用咗部Mate 20 Pro 成兩年, 依家仲係新嘅一樣, 內存仲有百幾GB剩, 加拿大又有排都唔會有5G. 真係揾唔到理由換機.

引用:
原帖由 加燦 於 2020-7-31 11:21 AM 發表

應該係. 24/7不停監控, 又食電又食CPU.  華為機, 臨瞓前同朝早起身,粒電池最多少三幾個%.
電真係好過三*, 自己試過, 朋友試過, 一年D電量就差左好多..

引用:
原帖由 OL公主 於 2020-7-30 06:01 PM 發表

我都轉用咗華為, 5用5知, 用咗先知原來超好用, 速度快, 影相靚
仲有電池超耐用, 出街唔使帶尿袋.最正係唔會hang機. 我用咗近兩年, 從來未試過要force reboot. 以前用三叔, 唉, 唔好提啦.

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-7-30 06:05 PM 發表
華為機真係性價比高
已轉華為nova5真係好用過三星

用華為機之後,必定後悔莫及,因為後悔轉得太遲。

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2020-7-30 17:49 發表
中美5G角力白熱化,美國圍堵中國華為升級,但華為手機業務仍取得佳績。市場調研機構Counterpoint日前公佈一份報吿顯示, 4月全球智慧手機出貨量為6,937萬台,三星(Samsung)手機的市場佔有率約為19.1%,華為則達到了21.4 %,華為歷史上首次超越三星,成功登頂全球第一位置。
美國新聞引用另一調研機構,結論一樣,
China’s Huawei shipped mo ...
呢個咪係美國搞華為5G嘅,原因囉
只要中國超越美國, 乜都唔比, 連肺炎嘅死亡數字都要追嘅!!

引用:
原帖由 阿妮呢 於 2020-7-31 11:51 發表
又未到咁誇張, 但影相靚, D電耐用係事實, SO FAR我用得好好

不是喎,阿爺子民好多仲蘋果喎。

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2020-7-31 11:56 AM 發表
不是喎,阿爺子民好多仲蘋果喎。
算9數啦你,apple係中國市佔率超低囉。

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2020-7-31 11:55 AM 發表

又未到咁誇張, 但影相靚, D電耐用係事實, SO FAR我用得好好
我由 iPhone, note2, note4, S7e ,直至轉用Mate10, 我先知道,原來個世界係咁大既。而家全家人用緊mate 20, P30pro, M5, Y6s, mate10 送左比外母用。

越是打壓越自強,這就是中國人的精神!👏🏻👏🏻👏🏻

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2020-7-30 06:04 PM 發表

原來實情無左 google 更受歡迎
我都廢Q時裝

引用:
原帖由 owen11223344 於 2020-7-30 06:32 PM 發表

見你講我就開心,無奈個鳩樣
遲早咪鬼鬼鼠鼠鬼鬼鼠鼠咁問人華為好唔好用㗎週圍咁問人華為好唔好用㗎?🤣🤣🤣

引用:
原帖由 阿妮呢 於 2020-7-31 11:51 AM 發表
我的確後悔冇早的聽同事講轉華為, 當時同事都請華為平靚正, 直到我屋企人都轉晒華為, 都話好用, 我先轉.

其實好多人無出去睇吓世界由其大陸其實變化好大,幾年前去大陸旅行見到個大叔影的相嘩點解靚咁多,先知有華為,返香港即刻買咗部p9, 用咗四年到現在無換過電無hang個半秒,講真仲順過用緊另一20x,以前嘅華為先係超超值。現在身邊仲有好多人未認識華為,更何況 Nova,Honor 啲高性價比機,係要買更貴的蘋果三星,只能說眼光唔夠廣自必會錯過某些可能更好嘅選擇。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]