• 瀏覽: 1,291
  • 回覆: 20
如果在吾做全民檢測,遲早真系禁足。

引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2020-7-30 05:24 PM 發表
係(戒嚴)。。

引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2020-7-30 05:24 PM 發表
檢還檢

一定唔可以借頭借路引入中國醫生/中國物資與儀器

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-7-30 05:30 PM 發表

係(戒嚴)。。
戒完真係有用就無所謂

問題係戒完又繼續唔封關

繼續有人免檢疫周街走

到時又係再爆

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-7-30 05:33 PM 發表

戒完真係有用就無所謂

問題係戒完又繼續唔封關

繼續有人免檢疫周街走

到時又係再爆
戒嚴同禁足兩回事。。。
戒嚴係除執法人員外,任何人離開家居或指定場所,皆給與拘捕或(清除),並嚴禁任何人員出入境的。
🤣🤣🤣

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-7-30 05:36 PM 發表

戒嚴同禁足兩回事。。。
戒嚴係除執法人員外,任何人離開家居或指定場所,皆給與拘捕或(清除),並嚴禁任何人員出入境的。
🤣🤣🤣
問題係戒完又繼續唔封關

繼續有人免檢疫周街走

到時又係再爆

戒嚴嗰段時期實係太平㗎

問題係「戒完之後」

會封關嗎

會強制隔籬所有入境人士嗎

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-7-30 05:32 PM 發表

檢還檢

一定唔可以借頭借路引入中國醫生/中國物資與儀器
如果你主人可以幫手的話,本人無問題。但是你主人做唔到咯。
但是如果吾全民檢疫,估計目前的限聚令控制唔到。
點算?你想禁足OR大陸醫療幫手。就快變成只有兩個選擇?

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-7-30 05:39 PM 發表

問題係戒完又繼續唔封關

繼續有人免檢疫周街走

到時又係再爆

戒嚴嗰段時期實係太平㗎

問題係「戒完之後」

會封關嗎

會強制隔籬所有入境人士嗎 ...
已經做緊啦,已經禁緊飛機和海員。
吾L好又燒大陸,大陸基本上無問題,而且你主人英國鬼8月開始和中國復航。你主人對大陸有信心。

袁豬頭唔好去搞武漢啦,分析下今次的case 0和傳播途徑,避免在次發生啊。
上海,深圳都無事。北京前一排爆了下,也恢復了。做好自己。

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-7-30 05:39 PM 發表

問題係戒完又繼續唔封關

繼續有人免檢疫周街走

到時又係再爆

戒嚴嗰段時期實係太平㗎

問題係「戒完之後」

會封關嗎

會強制隔籬所有入境人士嗎 ...
如果,只係如果中央要香港實施(戒嚴),相信中央巳派員接管了整個醫療、司法及教育體系了。。。
就如當年新加玻李光耀先生的做法,突然戒嚴跟手派軍隊接管了司法。。。
若中央接管了,還怕攪唔掂?
🤣🤣🤣

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-7-30 05:52 PM 發表

如果,只係如果中央要香港實施(戒嚴),相信中央巳派員接管了整個醫療、司法及教育體系了。。。
就如當年新加玻李光耀先生的做法,突然戒嚴跟手派軍隊接管了司法。。。
🤣🤣🤣 ...
搞掂就係搞掂

係「搞掂香港,香港玩完」嗰個搞掂

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-7-30 05:52 PM 發表

🤣🤣🤣 ...
科學去分析,目前只需要全民檢疫將社會上的隱形病人查出來然后隔離就可以。
但是如果繼續失控,最終是必須禁足加全民檢疫才行。
所以我說留比香港人的時間已經唔多。

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-7-30 05:56 PM 發表

搞掂就係搞掂

哈哈,難道黑暴持續香港就唔洗死?
睇睇美國黑暴加肺炎,難道唔洗死?

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-7-30 05:56 PM 發表

搞掂就係搞掂

如果繼續失控,就真系玩完啦。香港醫護已經無能力解決問題。
要求助啦。大陸也好,美帝也好,英國也好,只要幫助的都無問題。
吾好在政治法啦。

引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2020-7-30 05:58 PM 發表

科學去分析,目前只需要全民檢疫將社會上的隱形病人查出來然后隔離就可以。
但是如果繼續失控,最終是必須禁足加全民檢疫才行。
所以我說留比香港人的時間已經唔多。 ...
嗯,但好可惜,香港班高官及部份醫護,因自卑而自大拒絕防協,所以在下說要有些份量人士(死亡)或那些(有心人)醫護確診並去世。。。
他們才會懂得恐懼及求助的。。。.
可悲。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]