• 瀏覽: 19,276
  • 回覆: 233
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 chimpanzee11 於 2020-8-1 02:01 PM 發表

wow so many good news !!!!!!
抽後算帳陸續有來👍

回覆 引用 TOP

12葬士

回覆 引用 TOP

今日買D海鮮慶祝

回覆 引用 TOP

講真係就一早DQ, 反正都係藍黃選舉,好似區選,邊個出黎,大家都只睇黃藍
政府越打壓只會更加對黃隊有利!

問題選左出黎唔好比人有藉口DQ就得。

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-8-1 11:53 AM 發表

咁都食得落,睇黎早期手足係國外生活不理想,唔似依家果啲先眾籌一大筆先過去 慢慢歎👍👍
聰明左

引用:
原帖由 蟑螂媽媽係天使 於 2020-8-1 09:51 PM 發表

聰明左
可惜聰明反被聰明誤🤔🤔

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-8-1 10:25 PM 發表

可惜聰明反被聰明誤🤔🤔
講真,佢地係蠢左就真。
人為錢而活。
讀書求學,
咪又係想改善生活。
俾佢地博到上位,
有幾多要墊屍底?
10萬有一個上位
死左9萬9
墊屍底個班
踏踏實實地生活
唔好過入去受靶咩?

引用:
原帖由 蟑螂媽媽係天使 於 2020-8-1 10:53 PM 發表

講真,佢地係蠢左就真。
人為錢而活。
讀書求學,
咪又係想改善生活。
俾佢地博到上位,
有幾多要墊屍底?
10萬有一個上位
死左9萬9
墊屍底個班
踏踏實實地生活
唔好過入去受靶咩? ...
從開始已告知腦殘害死自己,佢地以為自己好叻😰😰

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KAZ327 於 2020-7-31 01:17 PM 發表

你覺得當年英國政府貪得少
當年都冇制衡喎,又唔見香港冧
係 所以由得建制貪
你的logic 咁奇怪

引用:
原帖由 港澳台 於 2020-8-2 06:24 PM 發表

係 所以由得建制貪
你的logic 咁奇怪
問題係兩害取其輕

適量反對派係好的
35+就只會係一場災難

原本係兩個聲音合作做一個結果
自從有人拉布開始,個制度就失衡

現在能夠做既就係趕盡殺絕
係泛民咎由自取

就係話你知即使好似以前英國咁唔制衡
香港都可以運作得好正常

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
總有D輸家唔忿氣不停引你去同佢嘈,再不停兜圈搵漏洞造文章
所以當等到有人送上門被KO之後,要做既就係收工等佢飲恨一世
引用:
原帖由 KAZ327 於 2020-8-2 06:43 PM 發表

問題係兩害取其輕

適量反對派係好的
35+就只會係一場災難

原本係兩個聲音合作做一個結果
自從有人拉布開始,個制度就失衡

現在能夠做既就係趕盡殺絕
係泛民咎由自取

就係話你知即使好似以前英國咁唔制衡
香港都可以運作得好正常 ...
我同意你的一隻手掌拍唔響
原本反對派都係做緊 扮反對派 嘅角色
但政府太鍾意刷阿爺鞋 迫到咁多市民反感 再用制度暴力 搞到進入越演越烈的迴圈
香港做返低調嘅白手套中間人 扮返有民主聽民意  中央仲開心啦
呢班高官on99 成日衝出黎柒
岩岩中美開始貿易戰 邱騰華呢件奴才即刻沖出黎譴責美國 真係唔得佢死

引用:
原帖由 LauLQ 於 2020-8-1 09:01 PM 發表

講真係就一早DQ, 反正都係藍黃選舉,好似區選,邊個出黎,大家都只睇黃藍
政府越打壓只會更加對黃隊有利!

問題選左出黎唔好比人有藉口DQ就得。 ...
成班已經del之前所有証據,而家用新鮮人,而fb。ig。Tw。Line甚至網商都不提供資料,好難有証明新鮮人,而去DQ佢地,中共里。相信難。。而且他們有源源不絕資金。。除非斷佢地資金

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 港澳台 於 2020-8-2 08:24 PM 發表

我同意你的一隻手掌拍唔響
原本反對派都係做緊 扮反對派 嘅角色
但政府太鍾意刷阿爺鞋 迫到咁多市民反感 再用制度暴力 搞到進入越演越烈的迴圈
香港做返低調嘅白手套中間人 扮返有民主聽民意  中央仲開心啦
呢班高官on99 成日衝出黎柒
岩岩中美開始貿易戰 邱騰華呢件奴才即刻沖出黎譴責美國 真係唔得佢死 ...
現在事頭唔係英國人而係中國人,官員親中好正常(唔通幫個QE打劫香港既美國?)
如果真係有制度暴力,當年23條就一早立左. 唔好係到做D冇中生有既野扮受害者

原本有得選特首去到今日立國安法都係泛民貪勝不知輸
李柱銘鬧緊D人唔識搞民主,就係梁家傑引入暴力泛民破壞議會開始
一個殺左個女仔既人渣,一大群人去走出黎遊行保護佢
你地每一個人都係助紂為虐,請問個女仔既公義係邊到?

中美關係轉差,香港政治一定會越收越緊
你以為700萬人好多嗎,廣州有1500萬人
我係香港出世因工作去過好多地方睇過好多野,唔好覺得香港人有咩咁了不起

老實講香港政府已經係好軟弱,好多野已經讓左步
梁振英可以出限奶令,盲搶地D人唔識珍惜
其實係因為失敗者太多,要人用均富卡先肯收手
你地追求既真係民主?換邊個做特首根本冇分別

甚麼5大訴求,咁過份邊有可能實現到
早日移民英國或者準備坐監啦

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
引用:
原帖由 KAZ327 於 2020-8-2 08:47 PM 發表

如果真係有制度暴力,當年23條就一早立左
唔好係到做D冇中生有既野扮受害者

原本有得選特首去到今日立國安法都係泛民貪勝不知輸

李柱銘鬧緊D人唔識搞民主,就係梁家傑引入暴力泛民破壞議會開始
一個殺左個女仔既人渣,一大群人去走出黎遊行保護佢
你地每一個人都係助紂為虐,請問個女仔既公義係邊到?

中美關係轉差,香港政治一定會越收越緊
你以為700萬人好多嗎,廣州有15 ...
再回應一下
我不是黃絲 只是不值現在這班癈官禍港 連累台灣統戰都輸埋

制度暴力存在與否 和 23條有冇立到法冇關係 但現在功能組別 和 直選議員 分組點票係存在

泛民一直唔係暴力路線喎 但議會中 如你身在泛民角色 直選總得票係比建制多 但議席反而少 政府出政策 建制護航下一定過 咁你代表投你票的選民 除了拉布仲可以做咩?同政府傾?sorry 連建制都鬧政府冇同佢地傾

選特首 我同意中央要有一個信得過的人做特首 簡單問一句 係全民一人一票去選特首的情況下 中央會不會比民主派人士去入閘?咁民主派不接受假普選都係情理之中

我都因為工作 經常要去歐美各地 我同意中國發展迅速 但香港是一個中間人 好似瑞士咁 政府班癈官急著刷鞋 咁有份係香港投資的國家反對也是合理

做得中間人賺呢筆錢 要知道自己定位 太親中都唔係好事 反送中運動開始 中央都少插手 就係要保住香港這個中間人角色 可惜一個香港 比個垃圾政府斷送 好好的一手牌 比貪勝不知輸 剛愎自用 的林鄭輸晒

引用:
原帖由 港澳台 於 2020-8-2 09:06 PM 發表

再回應一下
我不是黃絲 只是不值現在這班癈官禍港 連累台灣統戰都輸埋

制度暴力存在與否 和 23條有冇立到法冇關係 但現在功能組別 和 直選議員 分組點票係存在

泛民一直唔係暴力路線喎 但議會中 如你身在泛民角色 直選總得票係比建制多 但議席反而少 政府出政策 建制護航下一定過 咁你代表投你票的選民 除了拉布仲可以做咩?同政府傾?sorry 連建制都鬧政府冇同佢地傾

選特首 我同意中央要有 ...
有人拉布而冇辦法阻止佢就叫制度暴力喇

你地好個人迷思,唔係林鄭做結果就會唔同?
唔好咁傻啦

一堆人搞暴力,泛民逼住上賊船(佔領中環正式啟動當日白鴿同公文袋在場吖)
現在軍隊黎到就一定係打沉隻船先

香港只係一個城市,去到國家層面好多野係身不由己
國家都想有個賺錢既地方,你估佢地想搞禍個場?
現在人地都唔再相信唔想糾纏,一黎就人大
又一個自己攞黎

後記:
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]