• 瀏覽: 22,442
  • 回覆: 233
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 KAZ327 於 2020-8-2 09:23 PM 發表

有人拉布而冇辦法阻止佢就叫制度暴力喇

你地好個人迷思,唔係林鄭做結果就會唔同?
唔好咁傻啦

一堆人搞暴力,泛民逼住上賊船(佔領中環正式啟動當日白鴿同公文袋在場吖)
現在軍隊黎到就一定係打沉隻船先

香港只係一個城市,去到國家層面好多野係身不由己
國家都想有個賺錢既地方,你估佢地想搞禍個場?
現在人地都唔再相信唔想糾纏,一黎就人大
又一個自己攞黎 ...
林鄭係特首喎 件事同佢好大關係啦 唔係林鄭結果差別好大 梁振英係呢方面醒好多
當年薯片唔諗住選特首 係見到林鄭選 知道比佢做到會好大件事 佢先報名參選

中央都唔再信林鄭 所以先派駱落黎

引用:
原帖由 港澳台 於 2020-8-2 09:39 PM 發表
林鄭係特首喎 件事同佢好大關係啦 唔係林鄭結果差別好大 梁振英係呢方面醒好多
當年薯片唔諗住選特首 係見到林鄭選 知道比佢做到會好大件事 佢先報名參選

中央都唔再信林鄭 所以先派駱落黎 ...
你真係覺得係政治上特首係話到事
搞下民生野就得,好D差D中央係唔會理你的

每一個特首都只係一個代表,真正做野係後面既人
特首可以催下勞工處食環署做野,去唔到國家層面喔

你地以為駱先生黎督促的嗎,佢係黎話事的
原因就係特首做唔到影響國家既大決定

選舉主任之前冇咁強硬架,點解突然轉風向
薯片背後係咩班底,你估阿爺就唔知道?

好多人好熱衷政治,但係其實個圈子好細
就好似好多人捧亞仙奴,但係落場既得11人
輸波就去鬧事,完全冇腦

引用:
原帖由 KAZ327 於 2020-8-2 10:19 PM 發表

你真係覺得係政治上特首係話到事
搞下民生野就得,好D差D中央係唔會理你的

每一個特首都只係一個代表,真正做野係後面既人
特首可以催下勞工處食環署做野,去唔到國家層面喔

你地以為駱先生黎督促的嗎,佢係黎話事的
原因就係特首做唔到影響國家既大決定

選舉主任之前冇咁強硬架,點解突然轉風向
薯片背後係咩班底,你估阿爺就唔知道?

好多人好熱衷政治,但係其實個圈子好細
...
呢個就係睇一國兩制方面中央條界線係邊
而家話左比世界聽 一國兩制只係民生層面
所以香港不再是香港 生於這時代 做這歷史的見證人

將公民黨從議員連根拔起
公民黨除了無咗個做大龍鳳平台
其他泛統亦無咗文鬥依靠
根本就再不成氣候
公民黨無咗議會議席
亦再無生存價值
要繼續,唯有打散納入其他黨派
傳統泛民,先可以抗衡勇武本土

引用:
原帖由 港澳台 於 2020-8-2 10:59 PM 發表
呢個就係睇一國兩制方面中央條界線係邊
而家話左比世界聽 一國兩制只係民生層面
所以香港不再是香港 生於這時代 做這歷史的見證人
中央條界線係邊係睇美國點搞事
美國越多事香港就收得越緊
冇人話過一國兩制等於無法無天

我地真係生於一個大時代,中美對決真係唔少野
仲理得你個香港有咩民主自由,現在玩法律唔玩武力已經執到喇

選舉主任講得出,即係國安法打得中
點左名既人監獄會留個位俾佢喔

引用:
原帖由 KAZ327 於 2020-8-2 11:19 PM 發表

中央條界線係邊係睇美國點搞事
美國越多事香港就收得越緊
冇人話過一國兩制等於無法無天

我地真係生於一個大時代,中美對決真係唔少野
仲理得你個香港有咩民主自由,現在玩法律唔玩武力已經執到喇

選舉主任講得出,即係國安法打得中
點左名既人監獄會留個位俾佢喔 ...
最恐怖唔止香港引起中美對決  仲有肺炎 外國死咁多人 經濟咁差 慢慢仇中開始成形 日後一定搵中國找數
而家變左 中國 vs 全世界

引用:
原帖由 港澳台 於 2020-8-2 11:50 PM 發表

最恐怖唔止香港引起中美對決  仲有肺炎 外國死咁多人 經濟咁差 慢慢仇中開始成形 日後一定搵中國找數
而家變左 中國 vs 全世界
世界雙分格局已成,已發展國家對新興國家

中國俄羅斯依朗為核心招攬非洲南美新興國家

同巴鐵一樣,俄羅斯依朗甩底美國將來就會整死佢地

睇下世衛情況就知,唔好覺得中國呢邊係冇人

你擔心美國會否因疫情一沉不起好過啦

班鬼使慣錢自己個銀包冇儲落幾多,好快就金融危機了

美國佬促成最強既敵人搞大聯盟的,最後害死自己

邊個大佬係睇邊個有油水的,世界慢慢會改變

引用:
原帖由 KAZ327 於 2020-8-3 12:23 AM 發表

世界雙分格局已成,已發展國家對新興國家

中國俄羅斯依朗為核心招攬非洲南美新興國家

同巴鐵一樣,俄羅斯依朗甩底美國將來就會整死佢地

睇下世衛情況就知,唔好覺得中國呢邊係冇人

你擔心美國會否因疫情一沉不起好過啦

班鬼使慣錢自己個銀包冇儲落幾多,好快就金融危機了

美國佬促成最強既敵人搞大聯盟的,最後害死自己

邊個大佬係睇邊個有油水的,世界慢慢會改變 ...
這個戰爭已覆蓋到全方位 包技科技 糧食
可惜中國制造2025亮劍太早 只差半年就可拎到光刻機 而家比人一把火燒左

俄羅斯極不可信 隨時背後桶你一刀

世衛每個國家有一票 所以非洲小國支持下 譚德塞做到主席

南海九段線 東盟十國裡面仇中人士不少 始終你條九段線畫到去人地屋企門口 於法於理不合

而家中國同盟 係得伊朗同非洲國家

形勢超不妙

引用:
原帖由 港澳台 於 2020-8-3 10:33 AM 發表

這個戰爭已覆蓋到全方位 包技科技 糧食
可惜中國制造2025亮劍太早 只差半年就可拎到光刻機 而家比人一把火燒左

俄羅斯極不可信 隨時背後桶你一刀

世衛每個國家有一票 所以非洲小國支持下 譚德塞做到主席

南海九段線 東盟十國裡面仇中人士不少 始終你條九段線畫到去人地屋企門口 於法於理不合

而家中國同盟 係得伊朗同非洲國家

形勢超不妙 ...
經過日本既教訓,對抗係必然的
中共入面一定明呢個道理

唔好覺得可以拖,中國發展既時候十分著重科研其實已經賺左好多架喇

你唔宣佈中國制造2025
你覺得人地D間諜就唔知道?

大炮係門口,東盟咁怒不敢言
根本唔需要理會佢地

俄羅斯係唔可信,但係只要唔打
中國武器遲早會勁過俄羅斯

冇得話做好做差,埋到黎就要食
永遠都冇準備充足的

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]