• 瀏覽: 14,930
  • 回覆: 180
+19
本港新冠肺炎第三波疫情嚴峻,截至昨日(29日)凌晨,單日新增118宗確診,以及80多宗初步確診個案,累計3,003人染病。昨日起全日禁堂食,大批打工仔在公園、天橋底、地盤外食飯,政府夜晚宣布今日開放19個社區中心予市民用膳。消息指,政府決定明日起恢復早午市堂食,每枱限兩人;單日新增約150宗確診個案。

再咁樣落去,香港離疫埠不遠了。。。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/504414?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

恐怖

政府做野畏首畏尾,事事慢三拍,等死吧!

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2020-7-30 01:30 PM 發表
本港新冠肺炎第三波疫情嚴峻,截至昨日(29日)凌晨,單日新增118宗確診,以及80多宗初步確診個案,累計3,003人染病。昨日起全日禁堂食,大批打工仔在公園、天橋底、地盤外食飯,政府夜晚宣布今日開放19個社區中心予市民用膳。消息指,政府決定明日起恢復早午市堂食,每枱限兩人;單日新增約150宗確診個案。

https://cdn.hk01.com/media/images/4959158/org/f ...
幾好吖

早前仲有班人話唔想理政治

淨係想搵食

依家政府啲政策就搞到你哋食個飯都有困難

嘩, 立法會選舉一定無行!!!

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-7-30 01:35 PM 發表

幾好吖

淨係想搵食

要聽專家話

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-7-30 01:35 PM 發表

幾好吖

淨係想搵食

呢D港豬有五百萬頭~

我地要學外國,群體免疫……

引用:
原帖由 hkchowsam 於 2020-7-30 01:38 PM 發表
我地要學外國,群體免疫……
今次疫情, 係上天在淘汰劣質人種, 阿門~

政策永遠跑在疫情後面,死得。學亜爺主動出擊先得喇。

所以禁堂食是應該的

引用:
原帖由 天無眼 於 2020-7-30 01:40 PM 發表
政策永遠跑在疫情後面,死得。學亜爺主動出擊先得喇。
傳媒唔配合政策, 先至出現廢佬通街食飯畫面; 在大陸, 一定無可能播出!!

垃圾賤府 防疫漏洞百出只搵市民開刀,每天大量免檢人士入港,市民日防夜防免檢難防!
病毒不會在港無中生有,只有外面的寄主傳入,唔防好外來傳入點防都無用!

政府會唔會有第三輪防疫基金 ?  

柒9鵝你幫特9英個仆街谷七一反中~出黎認錯啦仆街!!!成班仆街甘亂港??

【明報專訊】食物及衛生局昨日公布放寬防疫措施,酒吧、戲院、夜店等場所的入座率或容納上限由一半增至八成,宗教活動的容納人數亦增至八成,而50人「限聚令」延長14天,上述措施均生效至7月16日。有專家認為放寬措施側重室內場所及「不平衡」,建議放寬50人限聚。

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]