• 瀏覽: 1,174
  • 回覆: 19
+2
終于曙光提前來了!

美元大貶勢難逃
終結霸權舉世褒
竟是新冠成美亊
改朝換代見新髦

附件

IMG_20200730_114049.jpg(98.44 KB)

IMG_20200730_114030.jpg(458.71 KB)

👍🏻

香港人都幾奇怪,新冠咁小亊就緊張到飛起,美元冧檔非同小可,不過又冇乜人注意喎。

大部份有錢人會找避險或者對沖,無錢的只會睇眼前,銀包有多少就是多少,當老每無路行時就會發動。。。。。😅

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-7-30 01:05 PM 發表
香港人都幾奇怪,新冠咁小亊就緊張到飛起,美元冧檔非同小可,不過又冇乜人注意喎。
任志剛經已提醒投資者, 擔心第三波金融風暴來臨。

一早儲蓄人民幣,畀老婆鬧到飛起,依家唔鬧啦。

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-7-30 14:08 發表
大部份有錢人會找避險或者對沖,無錢的只會睇眼前,銀包有多少就是多少,當老每無路行時就會發動。。。。。😅
其實美元咁搞法,揸現金果的最慘,睇住港元縮水但系又冇符。

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-7-30 14:24 發表

任志剛經已提醒投資者, 擔心第三波金融風暴來臨。
依家最擔心唔系唔醒水,而系港府束手無策。

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-7-30 02:38 PM 發表

依家最擔心唔系唔醒水,而系港府束手無策。
港元與美元脫鈎, 與人民幣掛釣是唯一出路。
相信中央一早已作好準備

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-7-30 14:44 發表

港元與美元脫鈎, 與人民幣掛釣是唯一出路。
相信中央一早已作好準備
希望的港官儍唔晒啦。因為港官都系美奴。

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-7-30 02:37 PM 發表

其實美元咁搞法,揸現金果的最慘,睇住港元縮水但系又冇符。
我諗大部份人唔知唔識😅

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-7-30 02:54 PM 發表

希望的港官儍唔晒啦。因為港官都系美奴。
歐洲沒什麼可被捲走, 中東元氣未恢復, 美國人對台,港的陰謀, 足以令香港有可能成為第三波金融風暴的風眼。

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-7-30 15:18 發表

歐洲沒什麼可被捲走, 中東元氣未恢復, 美國人對台,港的陰謀, 足以令香港有可能成為第三波金融風暴的風眼。
依家中央政府唔會畀美國大鱷機會,並且有足夠實力打垮佢地。

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-7-30 11:58 AM 發表
終于曙光提前來了!

美元大貶勢難逃
終結霸權舉世褒
竟是新冠成美亊
改朝換代見新髦
幾時?等得好心急😖,但心態上又喜又驚!🤭

引用:
原帖由 hk_mask 於 2020-7-30 19:38 發表

幾時?等得好心急😖,但心態上又喜又驚!🤭
一齊等啦!應該唔會太耐。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]